Hozzávalók: 1 házi tyúk, 8 szál sárgarépa,4 szál petrezselyem,1 celler, 1 karalábé,1 nagy hagyma, 3 cikk fokhagyma,1 paprika,1 kis darab káposzta,2-3 rózsa karfiol,1 csokorpetrezselyem és celler levél vegyesen,só,szemes bors
A megtisztított tyúkhúst( 1,3 kg volt) 6 liter hideg vízben feltettem főni takarék lángon.Miután felforrt,szűrőkanállal leszedtem a habját és lassú tűzön két órát főztem,majd hozzáadtam a zöldségeket ,sót,borsót és együtt újabb 2 órát főztem.A főzés valójában csak finom gyöngyözés volt,így nem lesz zavaros a leves,áttetsző,tiszta maradt.Félrehúztam,kiszedtem a húst és a zöldségeket,hagytam kissé ülepedni,majd leszűrtem.
Házi laskát forró vízbe tettem,2 percet főztem és 5 percet hagytam állni a forró vízben majd leszűrtem,hideg víz alá tartottam és hagytam lecsöpögni.Beletettem a levesbe és forrón tálaltam.
Istenien néz ki!!! Azt hiszem hétvégén húslevest fogok főzni! Mit nem adnék most egy tányérért...
VálaszTörlésNagyon guszta, ebbe aztán benne van szíved lelked, meg a sok hús- zöldséggel!
VálaszTörlésIlléskrisz: Én is bármikor megenném,igaz gyakran is csinálok.
VálaszTörlésÉva: Ráéreztél,valóban a hozzávalók mellé szívem lelkem adom bele,imádok főzni:)
Imádom a húslevest, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésGyönyörű
VálaszTörlésigy van Eva, szivet lelket beleadja es ettol meg finomabb lesz:)
VálaszTörlésAzt szeretem ,hogy minden olyan tökéletes és szép.Mindenki főz húslevest,de ha különleges vendégeknek kellene főzzek akkor a te recepted szerint dekára mindent betartva főzném !
VálaszTörlés