2011. április 28.

Aranyló húsleves





Hozzávalók: 1 házi tyúk, 8 szál sárgarépa,4 szál petrezselyem,1 celler, 1 karalábé,1 nagy hagyma, 3 cikk fokhagyma,1 paprika,1 kis darab káposzta,2-3 rózsa karfiol,1 csokorpetrezselyem és celler levél vegyesen,só,szemes bors
 A megtisztított tyúkhúst( 1,3 kg volt) 6 liter  hideg vízben feltettem főni takarék lángon.Miután felforrt,szűrőkanállal leszedtem a habját és lassú tűzön két órát  főztem,majd hozzáadtam a zöldségeket ,sót,borsót és együtt újabb 2 órát főztem.A főzés valójában csak finom gyöngyözés volt,így nem lesz zavaros a leves,áttetsző,tiszta maradt.Félrehúztam,kiszedtem a húst és a zöldségeket,hagytam kissé ülepedni,majd leszűrtem.
Házi laskát forró vízbe tettem,2 percet főztem és 5 percet hagytam állni a forró vízben majd leszűrtem,hideg víz alá tartottam és hagytam lecsöpögni.Beletettem a levesbe és forrón tálaltam.

7 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Istenien néz ki!!! Azt hiszem hétvégén húslevest fogok főzni! Mit nem adnék most egy tányérért...

Éva írta...

Nagyon guszta, ebbe aztán benne van szíved lelked, meg a sok hús- zöldséggel!

Adél írta...

Illéskrisz: Én is bármikor megenném,igaz gyakran is csinálok.

Éva: Ráéreztél,valóban a hozzávalók mellé szívem lelkem adom bele,imádok főzni:)

Angi Angéla írta...

Imádom a húslevest, nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Gyönyörű

Edina írta...

igy van Eva, szivet lelket beleadja es ettol meg finomabb lesz:)

mariadeco írta...

Azt szeretem ,hogy minden olyan tökéletes és szép.Mindenki főz húslevest,de ha különleges vendégeknek kellene főzzek akkor a te recepted szerint dekára mindent betartva főzném !

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...