Elkészítése: A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk az élesztős vizet, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat, a sót és megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszanti irányban rátesszük a sonkát, a tészta oldalait pedig ráborítjuk úgy, hogy a tészta egymásra kerüljön. A fölösleget levágjuk és az egészet átfordítjuk. A maradék tésztával kidíszítjük a cipót és lekenjük felvert tojással. 30 percig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
2011. április 25.
Cipóban sült sonka
Elkészítése: A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk az élesztős vizet, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat, a sót és megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszanti irányban rátesszük a sonkát, a tészta oldalait pedig ráborítjuk úgy, hogy a tészta egymásra kerüljön. A fölösleget levágjuk és az egészet átfordítjuk. A maradék tésztával kidíszítjük a cipót és lekenjük felvert tojással. 30 percig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
De szép, biztos finom is, még sosem ettem ilyet. Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Nagyon szép, guszta! Most elvagyunk telve a sok finomságokkal, 1 hét múlva csak a képeket nézegetjük majd nosztalgiával.
Megjegyzés küldése