2011. április 19.

Csavart pikáns rudacskák






Hozzávalók:
Tészta:50 dkg liszt, 150 g joghurt, 1 tojás, 4 kanál olaj,1 kanál cukor,1,5 teáskanál só, 20 g élesztő, 2 dl tej
Töltelék:12,5 dkg vaj,1 kanál piros arany,10 dkg reszelt  sajt, 2 szál ,kb. 20 cm-es száraz kolbász,10/10 dkg fekete és zöld olajbogyó
Tetejére: 1 tojás,szezámmag
A lisztet egy tálba szitáltam,közepébe mélyedést csináltam,beleöntöttem a langyos tejet,a kanál cukrot  és belemorzsoltam az élesztőt,hagytam kicsit felfutni majd hozzáadtam a tojást,joghurtot,4 kanál olajat,sót és megdagasztottam .Konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.Fél centis vastagságúra  nyújtottam,felére rákentem a piros arannyal elkevert vajat,szétosztottam rajta a vékonyra szeletelt kolbászt,felaprított olajbogyókat és a reszelt sajtot.Az üres felét ráborítottam,pizzavágóval rudacskákat vágtam és mindegyiket megcsavarva tepsibe tettem.Fél órát újból kelesztettem,majd felvert tojással megkentem és  szezámmaggal szórtam .Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sült meg.

17 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta, és nagyon ötletes ezzel a csavarással mennyivel másabb !Még ezzel a recepttel nem találkoztam. Kipróbálom, de csak már ünnepek után.

Névtelen írta...

Ami a pohárban van, azt kérném szépen! :))
Anna

Anazar írta...

Igazán jól néznek ki!!

Jutka írta...

Nagyon guszták!

Adél írta...

Éva: Próbáld ki:)
Anna: A pohár már üres,de a következő adagból szívesen:)
Anazar: Köszi.

Angi Angéla írta...

Nagyon csodálatosan néznek ki! Én is kérnék belőle!

Réka írta...

SZia, most találtam a blogodra, ami fantasztikus! Szeretném megsüti ezt a csavart sós sütit, de nem tudom, hogy a 2g élesztő por vagy rendes? Bocsi az értetlenségemért... Le tudnád írni nekem, hogy a tésztát hogy állítsam össze? Előre is köszi: Réka

Mrita írta...

Csodálatosak a rudacskák,a képedi is fantasztikusak.

Adél írta...

Köszönöm lányok.
Réka,upsz.Bocsi..kimaradt a nullás nem 2g hanem 20g.Javítottam.
Tehát 20g az friss élesztő volt(fél kiló liszthez 20-25 g friss élesztőre van szükség,ha szárazat használnál akkor egy kis tasak kell ami 7g.Az eljárás azzal is ugyanaz,langyos tejben elkevered.)
A tészta összeállítását leírtam érthetőbben a bejegyzésben,semmi baj,kérdezz csak nyugodtan.Nagyon szívesen válaszolok és sok sikert:)
Amúgy,én köszönöm,h kérdezted,legalább nem hibás most az adag.

Kriszta írta...

Tökéletes fotók,tökéletes ízek és tökéletes recept!:-)

Bianka írta...

Hű ezt ki kell próbálnom

Bianka írta...

Kipróbáltam, isteni finom volt

Adél írta...

Örülök,hogy hasznodra vált:)

Névtelen írta...

Köszönöm Aleda ezt a receptet, nagyon ízlett mindenkinek, nagy sikert arattam!:)

Adél írta...

Örülök,hogy hasznodra volt. Egészségetekre!

Unknown írta...

Nagyon ügyes vagy:9én is kifogom probàlni:)

Névtelen írta...

szia, nagyon otletes...en eddig a sajtos sostanglit csavartam igy meg...de ilyen izesitessel is kiprobalom :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...