Hozzávalók:
Tészta:50 dkg liszt, 150 g joghurt, 1 tojás, 4 kanál olaj,1 kanál cukor,1,5 teáskanál só, 20 g élesztő, 2 dl tej
Töltelék:12,5 dkg vaj,1 kanál piros arany,10 dkg reszelt sajt, 2 szál ,kb. 20 cm-es száraz kolbász,10/10 dkg fekete és zöld olajbogyóTetejére: 1 tojás,szezámmag
A lisztet egy tálba szitáltam,közepébe mélyedést csináltam,beleöntöttem a langyos tejet,a kanál cukrot és belemorzsoltam az élesztőt,hagytam kicsit felfutni majd hozzáadtam a tojást,joghurtot,4 kanál olajat,sót és megdagasztottam .Konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.Fél centis vastagságúra nyújtottam,felére rákentem a piros arannyal elkevert vajat,szétosztottam rajta a vékonyra szeletelt kolbászt,felaprított olajbogyókat és a reszelt sajtot.Az üres felét ráborítottam,pizzavágóval rudacskákat vágtam és mindegyiket megcsavarva tepsibe tettem.Fél órát újból kelesztettem,majd felvert tojással megkentem és szezámmaggal szórtam .Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sült meg.
Nagyon jól néz ki, guszta, és nagyon ötletes ezzel a csavarással mennyivel másabb !Még ezzel a recepttel nem találkoztam. Kipróbálom, de csak már ünnepek után.
VálaszTörlésAmi a pohárban van, azt kérném szépen! :))
VálaszTörlésAnna
Igazán jól néznek ki!!
VálaszTörlésNagyon guszták!
VálaszTörlésÉva: Próbáld ki:)
VálaszTörlésAnna: A pohár már üres,de a következő adagból szívesen:)
Anazar: Köszi.
Nagyon csodálatosan néznek ki! Én is kérnék belőle!
VálaszTörlésSZia, most találtam a blogodra, ami fantasztikus! Szeretném megsüti ezt a csavart sós sütit, de nem tudom, hogy a 2g élesztő por vagy rendes? Bocsi az értetlenségemért... Le tudnád írni nekem, hogy a tésztát hogy állítsam össze? Előre is köszi: Réka
VálaszTörlésCsodálatosak a rudacskák,a képedi is fantasztikusak.
VálaszTörlésKöszönöm lányok.
VálaszTörlésRéka,upsz.Bocsi..kimaradt a nullás nem 2g hanem 20g.Javítottam.
Tehát 20g az friss élesztő volt(fél kiló liszthez 20-25 g friss élesztőre van szükség,ha szárazat használnál akkor egy kis tasak kell ami 7g.Az eljárás azzal is ugyanaz,langyos tejben elkevered.)
A tészta összeállítását leírtam érthetőbben a bejegyzésben,semmi baj,kérdezz csak nyugodtan.Nagyon szívesen válaszolok és sok sikert:)
Amúgy,én köszönöm,h kérdezted,legalább nem hibás most az adag.
Tökéletes fotók,tökéletes ízek és tökéletes recept!:-)
VálaszTörlésHű ezt ki kell próbálnom
VálaszTörlésKipróbáltam, isteni finom volt
VálaszTörlésÖrülök,hogy hasznodra vált:)
VálaszTörlésKöszönöm Aleda ezt a receptet, nagyon ízlett mindenkinek, nagy sikert arattam!:)
VálaszTörlésÖrülök,hogy hasznodra volt. Egészségetekre!
TörlésNagyon ügyes vagy:9én is kifogom probàlni:)
VálaszTörlésszia, nagyon otletes...en eddig a sajtos sostanglit csavartam igy meg...de ilyen izesitessel is kiprobalom :)
VálaszTörlés