Hozzávalók: 45 dkg liszt, 3,75 dl víz, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és az
összemorzsolt élesztőt, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük, de nem
dagasztjuk (a tészta állaga lágy lesz). Letakarva, 12 órát kelni hagyjuk
a szoba hőmérsékletén.
Ekkor egy konyharuhát vastagon belisztezünk, a tésztát ráborítjuk és
széleit a közepére hajtjuk, majd 1 órát pihentetjük. Ezalatt a sütőbe
teszünk egy fedeles öntött vaslábast vagy jénai tálat, együtt
felforrósítjuk, majd a tésztát a konyharuha segítségével a forró tálba
fordítjuk és lefedjük. A kenyeret 190 fokon, 30 percig lefedve, majd 25
percig fedetlenül sütjük.
Ezt kipróbálom kenyérsütő gépben is, mert nagyon nehezen találok megfelelő receptet a géphez (egészségügyi okokból meg dagasztani képtelen vagyok)
VálaszTörlésMajd szólok, milyen lett :)
Úgy gondolod,hogy kenyérsütő gépben süssed?..mert ha a dagasztást akarod azzal csinálni,akkor az nem szükséges,hisz ennek épp az a lényege,hogy nem kell dagasztani.
VálaszTörlésVárom,h jelezd:)