Hozzávalók: 1 kg fehérliszt, 680 ml víz, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál burgonyapehely, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só, 5 dkg élesztő; tetejére: 1 kávéskanál mák, 1 kávéskanál szezámmag
Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntünk 1 dl langyos vizet. Hozzáadjuk a cukrot és az összemorzsolt élesztőt, kissé összekeverjük majd 10-15 percig hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, a burgonyapelyhet és a megmaradt langyos vizet, majd a tésztát jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelni hagyjuk. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kerekre formázzuk és lisztezett formába tesszük. Tetejét lekenjük vízzel, megszórjuk mákkal és szezámmaggal, majd éles késsel vagy pengével két helyen bevágjuk. 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 190 fokon, 55 percig sütjük
A kész kenyér 1,4-1,5 kg lesz.
Hát ez mesésen szép!!!Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm Edó,kedves vagy:)
VálaszTörlésez egy gyönyörűség
VálaszTörlésNagyon szép kenyérke!
VálaszTörlés