Hozzávalók:
Piskóta :
5 tojás,5 evőkanál liszt,5 evőkanál cukor
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját kikavartam 3 kanál cukorral majd a fehérjét kemény habbá vertem,hozzáadva a másik 3 kanál cukrot.A sárgáját ráöntöttem a habra,rászitáltam a lisztet és óvatosan összekevertem. Lisztezett formába tettem és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütőttem.
Krém:
10 deka keserű csokoládét megolvasztottam és összekevertem 10 deka puha vajjal. Csokis pudingot főztem az előírás szerint és lehűtöttem,majd a kettőt habosra kevertem.
A kihűlt piskótát kettőbe szeleteltem ,az alsó lapot megkentem a krém felével majd betakartam főtt kávéba mártott babapiskótával,erre rákentem a krém másik felét és befedtem a piskóta lappal.
A tortát egy éjszakára lehűtöttem,majd 1 deci felvert tejszínhabbal bevontam és csokiráccsal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése