Elkészítése: A olajon megpergeljük a köménymagot, hozzáadjuk felvágott hagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, borssal és felöntjük vízzel. Beletesszük a házi ételízesítőt és felforraljuk, vigyázva, hogy nehogy kifusson. 10 percig főzzük, majd sűrű szitán átszűrjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott petrezselyem levelet és kiforraljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
2011. április 9.
Köménymag leves
Elkészítése: A olajon megpergeljük a köménymagot, hozzáadjuk felvágott hagymát, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, borssal és felöntjük vízzel. Beletesszük a házi ételízesítőt és felforraljuk, vigyázva, hogy nehogy kifusson. 10 percig főzzük, majd sűrű szitán átszűrjük, hozzáadjuk a tejet, az apróra vágott petrezselyem levelet és kiforraljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
nalunk (pécs) ezt ràntott levesnek hivjàk ès imàdom jooooooo sok pirìtott kenyèr kockàval :-)egyebkent nagyon tetszenek a receptjeid. most talaltam ràd de biztos kovetni foglak :-) Eva
Köszönöm,Éva:)
Megjegyzés küldése