Hozzávalók: 10-12 csirkeszárny; a páchoz: 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál
balzsamecet, 2 evőkanál méz, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál francia mustár, 1 teáskanál
paprika krém, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj; a körethez: 50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 póréhagyma, 10 dkg vaj, só, bors, őrölt fűszerpaprika
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megpucoljuk, megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. A
páchoz az összes hozzávalót összekeverjük, majd beleforgatjuk a
csirkeszárnyakat, lefedjük és pár órára vagy akár egy egész éjszakára
hűtőbe rakjuk. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk
és enyhén sós vízben, forrástól számítva, 5 percig főzzük, majd
leszűrjük. Egy sütőtál alját kikenjük vajjal, belerakjuk a krumplit és a
sárgarépát, rászórjuk a szeletelt póréhagymát, megszórjuk sóval,
borssal és őrölt fűszerpaprikával. A megmaradt vajat elosztjuk a
zöldségek tetején, befedjük a bepácolt
csirkeszárnyakkal és alufóliával lefedjük. Forró sütőben, 30 percig
lefedve, majd 20 percig
pedig fedetlenül, ropogósra sütjük.
8 megjegyzés:
Nagyon guszták ezek a csirkeszárnyak, nézz be hozzám, játékra hívlak.
Tetszik az ötlet és látom Kati lekörözött a játékmeghívással. Attól még benézhetsz hozzám. :)
Nagyon guszta, kipróbálom legközelebb ezzel a technikával!
Ismét lenyűgöztél!Díjaztalak,nézz be hozzám kérlek!
Csodásak a szárnyaid...:)))
Szeretnélek meghívni a „Húsvéti ajánlat játékba”, kérlek, nézz be hozzám! :)
Kati,Alíz,Nemvagyokmesterszakács köszönöm a játékot.
Edó,megtisztelsz a díjjal,bár nem hinném,hogy e pár recepttel rászolgáltam.Köszönöm!
Kedves Aleda! Most találtam rá az oldaladra. Gyönyörű, gusztusos fotóid vannak, nagyon tetszik mindegyik, a csírás saláta is elképesztő jól néz ki. Minden fotó olyan, mintha gyönyörű napsütéses időben, a szabadban készülne. Még az egyszerű köménymagoslevest is nagyon extrán lefotóztad! Gratulálok!
Kreatív konyha :Köszönöm.Ha nem is mindig napsütésben,de többnyire kint fotózok,természetes fényben.
Megjegyzés küldése