Oldalak

2011. április 26.

Sajttekercs




 



Hozzávalók: 12 db.Hochland  szeletelt sajt,10 dkg  reszelt sajt(Trapista),10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 kiskanál mustár, só, fehérbors, petrezselyem levél

Sütőpapírral bélelt ( a sütőpapírt le lehet kenni vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon oda a sajt)  tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a  petrezselyemmel ,  sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval,  majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
Ötlet innen .

27 megjegyzés:

  1. Vittem a receptjét! :) Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Ez igen, imádnivaló, szép és finom is lehet.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon tetszik! Azt hittem először, hogy az a fajta, amihez meg kell főzni a sajtot egy zacsiban. Valamikor gyakran csináltam olyat, de az utóbbi időben sajnos a legtöbb sajt nagyon rossz minőségű, nem lehetett szépen kinyújtani, ezért aztán már évek óta nem is próbálkozom vele.
    Viszont ez a megoldás helyettesíti a sajt főzését, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  4. SZIASZTOK!A hochland sajt helyett mi jó még?felénk az nincs,köszi a választ.Tényleg jol néz ki.Erzsó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármilyen lapsajt jó, olyan amit szendvicsbe használunk.

      Törlés
  5. Régebben én is csináltam hasonlót, egy zacsiban egy kicsit megolvasztottam (nem főztem)a sajtot(trapistát), kinyújtottam, és körözöttet raktam bele, és hűtés után felszeleteltem. (Aki először látta, azt hitte beigli és nem sült meg, mert fehér volt.)
    A fenti sonkás jó ötlet, ismét csinálok majd ilyet! Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Megcsináltam!De miután én nem szoktam használni sütőpapírt így nincs is benne rutinom.Nekem ráragadt a sajtra és nem tudtam leszedni róla.Azt mikor kell alóla kivenni?

    VálaszTörlés
  7. Én most csináltam meg,és a szélei nekem is rajta maradtak a papíron mikor tekertem fel.Ott késsel szedtem le,a közepén beizzadt a papír ott szépen lejött.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok! Kevés ilyen oldalt találtam, ahol ennyire igényes és színvonalas, gusztusos recepteket lehet találni! üdv. Anyakonyha

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik az oldal! Én is megcsináltam a sajttekercset, finom és mutatós!!!

    VálaszTörlés
  10. húsvétra elkészült.Osztatlan sikerrel. Recept reklámozva:)

    VálaszTörlés
  11. Megcsináltam, és isteni lett! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  12. Húsvétra elkészítettem,isteni volt!Arattam vele!Köszönöm a receptet!!!

    VálaszTörlés
  13. most akarom elkésziteni de kérek agy kis segítséget. sütöpapírral kell feltekerni nem igazán értem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én sütőpapírral tekertem fel, de nyugodtan lehet alufóliával is. Volt aki arról panaszkodott, hogy nagyon ráragadt a sütőpapírra, ennek elkerülése érdekében, egy kis olajjal kell lekenni a sütőpapírt.

      Törlés
    2. Nagy sikere volt a sajttekercsnek és köszönöm a tippet igy hogy beolajosztam a sütöpapírt szépen fel lehetet tekerni.

      Törlés
  14. Kedves Aleda,

    Böngészés közben találtam egy oldalon ezt a receptet, így mindenképpen szerettem volna a forrást felkutatni, hogy meg tudjam köszönni azt a receptet, amit még én is képes vagyok megcsinálni!
    Bevallom, büszke voltam a végeredményre! :)

    Üdvözlettel: István

    VálaszTörlés
  15. Én már kipróbáltam ,Nagyon finom lett.A kis családomnak elnyerte tetszését Köszönjük a receptet !

    VálaszTörlés
  16. Kipróbáltam, a papírra ragadt a sajt, szétesett az egész. Szörnyű lett. A recept tartalmazza azt, hogy a sütőpapírt meg kell olajozni, vagy alufóliába kell tekerni. Ment a szemétbe a sok drága alapanyag.

    VálaszTörlés
  17. Sajnálom, hogy nem sikerült! Én nem olajoztam meg a sűtőpapírt, mégsem ragadt oda, de beírtam a receptbe, hogy mással sem történjen ez meg.

    VálaszTörlés
  18. Isteni lett! Mutatós, pofon egyszerű, finom.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)