Hozzávalók: 12 db.Hochland szeletelt sajt,10 dkg reszelt sajt(Trapista),10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 kiskanál mustár, só, fehérbors, petrezselyem levél
Sütőpapírral bélelt ( a sütőpapírt le lehet kenni vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon oda a sajt) tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
Ötlet innen .
Nagyon csinos tekercs!
VálaszTörlésgyönyörű lett
VálaszTörlésEz aztán nagyon guszta!
VálaszTörlésVittem a receptjét! :) Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésEz igen, imádnivaló, szép és finom is lehet.
VálaszTörlésKöszönöm,lányok!
VálaszTörlésPazar lett!
VálaszTörlésEz nagyon tetszik! Azt hittem először, hogy az a fajta, amihez meg kell főzni a sajtot egy zacsiban. Valamikor gyakran csináltam olyat, de az utóbbi időben sajnos a legtöbb sajt nagyon rossz minőségű, nem lehetett szépen kinyújtani, ezért aztán már évek óta nem is próbálkozom vele.
VálaszTörlésViszont ez a megoldás helyettesíti a sajt főzését, ki fogom próbálni! :)
SZIASZTOK!A hochland sajt helyett mi jó még?felénk az nincs,köszi a választ.Tényleg jol néz ki.Erzsó.
VálaszTörlésBármilyen lapsajt jó, olyan amit szendvicsbe használunk.
TörlésRégebben én is csináltam hasonlót, egy zacsiban egy kicsit megolvasztottam (nem főztem)a sajtot(trapistát), kinyújtottam, és körözöttet raktam bele, és hűtés után felszeleteltem. (Aki először látta, azt hitte beigli és nem sült meg, mert fehér volt.)
VálaszTörlésA fenti sonkás jó ötlet, ismét csinálok majd ilyet! Köszi!
Megcsináltam!De miután én nem szoktam használni sütőpapírt így nincs is benne rutinom.Nekem ráragadt a sajtra és nem tudtam leszedni róla.Azt mikor kell alóla kivenni?
VálaszTörlésÉn most csináltam meg,és a szélei nekem is rajta maradtak a papíron mikor tekertem fel.Ott késsel szedtem le,a közepén beizzadt a papír ott szépen lejött.
VálaszTörlésGratulálok! Kevés ilyen oldalt találtam, ahol ennyire igényes és színvonalas, gusztusos recepteket lehet találni! üdv. Anyakonyha
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldal! Én is megcsináltam a sajttekercset, finom és mutatós!!!
VálaszTörléshúsvétra elkészült.Osztatlan sikerrel. Recept reklámozva:)
VálaszTörlésMegcsináltam, és isteni lett! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésHúsvétra elkészítettem,isteni volt!Arattam vele!Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésmost akarom elkésziteni de kérek agy kis segítséget. sütöpapírral kell feltekerni nem igazán értem.
VálaszTörlésIgen, én sütőpapírral tekertem fel, de nyugodtan lehet alufóliával is. Volt aki arról panaszkodott, hogy nagyon ráragadt a sütőpapírra, ennek elkerülése érdekében, egy kis olajjal kell lekenni a sütőpapírt.
TörlésNagy sikere volt a sajttekercsnek és köszönöm a tippet igy hogy beolajosztam a sütöpapírt szépen fel lehetet tekerni.
Törlésköszönöm.
VálaszTörlésKedves Aleda,
VálaszTörlésBöngészés közben találtam egy oldalon ezt a receptet, így mindenképpen szerettem volna a forrást felkutatni, hogy meg tudjam köszönni azt a receptet, amit még én is képes vagyok megcsinálni!
Bevallom, büszke voltam a végeredményre! :)
Üdvözlettel: István
Én már kipróbáltam ,Nagyon finom lett.A kis családomnak elnyerte tetszését Köszönjük a receptet !
VálaszTörlésKipróbáltam, a papírra ragadt a sajt, szétesett az egész. Szörnyű lett. A recept tartalmazza azt, hogy a sütőpapírt meg kell olajozni, vagy alufóliába kell tekerni. Ment a szemétbe a sok drága alapanyag.
VálaszTörlésSajnálom, hogy nem sikerült! Én nem olajoztam meg a sűtőpapírt, mégsem ragadt oda, de beírtam a receptbe, hogy mással sem történjen ez meg.
VálaszTörlésIsteni lett! Mutatós, pofon egyszerű, finom.
VálaszTörlés