2011. április 14.

Spenót krémleves





Hozzávalók:  40 dkg spenót, 2 db újhagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 db krumpli, 2 dl tejszín, só,kevés vaj .Tálaláshoz: tejföl,pirított mandulaforgács.
Vajon üvegesre pároltam a felaprított újhagymát és a fokhagymát,hozzáadtam a kockára vágott krumplit,sót, felöntöttem 1 l vízzel és puhára főztem.Beletettem a spenótot és nagyon keveset főztem együtt,épp csak amíg összeestek a spenótlevelek,botmixerrel pépesítettem ,hozzáadtam a 2 dl tejszínt és felforraltam.
Tejföllel és pirított mandulaforgáccsal tálaltam.



5 megjegyzés:

atira írta...

Nagyon szép lett !

Blogkonyha írta...

Bekukkantottam hozzád...Nagyon guszta a spenót leves! Elviszem a receptjét! Köszi! Ja, és a fehér kenyered is csodálatos!!!!

Mézeskalács írta...

Biztosan nagyon finom, de hogy gyönyörű szép, ahhoz kétség sem fér!

Adél írta...

Köszönöm lányok.

Névtelen írta...

Micsoda díszítés!!
AnazarKonyhatündér

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...