Oldalak

2011. április 14.

Spenót krémleves





Hozzávalók:  40 dkg spenót, 2 db újhagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 db krumpli, 2 dl tejszín, só,kevés vaj .Tálaláshoz: tejföl,pirított mandulaforgács.
Vajon üvegesre pároltam a felaprított újhagymát és a fokhagymát,hozzáadtam a kockára vágott krumplit,sót, felöntöttem 1 l vízzel és puhára főztem.Beletettem a spenótot és nagyon keveset főztem együtt,épp csak amíg összeestek a spenótlevelek,botmixerrel pépesítettem ,hozzáadtam a 2 dl tejszínt és felforraltam.
Tejföllel és pirított mandulaforgáccsal tálaltam.



5 megjegyzés:

  1. Bekukkantottam hozzád...Nagyon guszta a spenót leves! Elviszem a receptjét! Köszi! Ja, és a fehér kenyered is csodálatos!!!!

    VálaszTörlés
  2. Biztosan nagyon finom, de hogy gyönyörű szép, ahhoz kétség sem fér!

    VálaszTörlés
  3. Micsoda díszítés!!
    AnazarKonyhatündér

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)