2011. április 16.

Túrós puliszka szalonnákkal


 

Hozzávalók:1 l víz, 15-20 dkg kukoricadara, 1 kiskanál só, 20 dkg juhtúró, 10 dkg. sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg töpörtyű 

Elkészítése:  1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan keverve hozzáadjuk  a kukoricadarát és15 percig főzzük. Lefedjük és 20 percig pihentetjük. A húsos szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, a töpörtyűt pedig felaprítjuk. Egy tálba rétegezzük a puliszkát, rá túrót, reszelt sajtot, tejfölt és a sült szalonnát meg a töpörtyűt. Addig rétegezzük, míg tartanak a hozzávalók. Forró sütőben 15 percig sütjük.
Fejes salátával tálaljuk.

8 megjegyzés:

Edó írta...

Imádjuk!GYönyörűek a fotók!

Csiperke írta...

A fotók tényleg gyönyörűek már megint!
Még sose ettem puliszkát, és megmondom őszintén, még juhtúrót sem. Tehéntúróval is meg lehet csinálni, vagy az nagyon más íz?

Adél írta...

Edó:mi is:).Köszi.

Csiperke:Köszi.
Igen,lehet tehéntúróval is,de az teljesen más íz.Nagyim szokta úgy készíteni,hogy a tehéntúrót tejföllel keverte ki(törttejnek nevezte,nem tudom mitől lett "tört ") és abba mártogattuk a puliszkát.Az is finom volt.

Mézeskalács írta...

Ez nem ér! Éhen halok! Imádnám!!!:)

Adél írta...

Mézeskalács: :) Biztos szeretnéd.

Csiperke írta...

Azt hiszem veszek juhtúrót, és kipróbálom. Hiszen így lehet az igazi...
A fasírtra még nem került sor, de a férjem sűrűn mondogatja, hogy el ne feletkezzek róla.:))

R. írta...

Na ez az... a néhai keresztapám mondá (aki nem mellesleg Kolozsváron élt), hogy lehet a puliszkát is úgy tálalni, hogy az embernek csorogjon a nyála...
Hát itt minden recepted gyönyörűséges! (fölöslegesen nem szoktam áradozni, de most hadd tegyem meg)
Itt minden egyben van: biztosra sikerült ételek, tökéletes, művészi fotó és minden bizonnyal tökéletes ízek is!
Gratulálok!

Adél írta...

eszkimoo: igazán köszönöm ,kedves vagy!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...