Oldalak

2011. május 28.

Bolognai spagetti




Férjemtől kaptam ezt a kis spagettis porcelán  tálacskát,bolhapiacról vette,olyan potom áron(1 Ron),hogy eleinte azt hittem viccel.Azt mondta,ha nem avatom fel rögtön,csak duplájáért adja nekem:) Úgy is megérte volna,de inkább amilyen hamar csak tudtam,telepakoltam.:)

 

Bolognai spagetii               4 személy /    45 perc

Hozzávalók:  35 dkg spagetti tészta, 50 dkg darált marha és sertéshús vegyesen, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 konzerv (40 dkg) darabolt paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors ízlés szerint; a tálaláshoz: 4 evőkanál konzervkukorica, reszelt sajt.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, és folyamatosan kevergetve pirítjuk, amíg a hús pörgösre átsül. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot meg a paradicsompürét, rászórjuk a zöldfűszereket meg a cukrot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd lefedve, alacsony lángon 20-30 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Közben a spagettit bő, sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint al dentére főzzük, majd leszűrjük. A spagettit a bolognai mártással tálaljuk, tetejére konzervkukoricát és reszelt sajtot szórunk.


Nekik ízlett,a tálacska meg az enyém lett.


2 megjegyzés:

  1. De szép a tálkád! Igen az ilyen bolhapiacokon nagyon sok jó dolgot lehet beszerezni, tényleg aprópénzért. Nekem is onnan vannak a szufléformáim, meg még egy csomó apróság, szépség ami megtetszett. Megéheztem a spagettid láttán.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta a tálalás, szeretem

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)