Férjemtől kaptam ezt a kis spagettis porcelán tálacskát,bolhapiacról vette,olyan potom áron(1 Ron),hogy eleinte azt hittem viccel.Azt mondta,ha nem avatom fel rögtön,csak duplájáért adja nekem:) Úgy is megérte volna,de inkább amilyen hamar csak tudtam,telepakoltam.:)
Bolognai spagetii 4 személy / 45 perc
Hozzávalók: 35 dkg spagetti tészta, 50 dkg darált marha és
sertéshús vegyesen, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 konzerv (40 dkg)
darabolt paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál
olívaolaj, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só,
bors ízlés szerint; a tálaláshoz: 4 evőkanál konzervkukorica, reszelt sajt.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a lereszelt sárgarépát
megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, és folyamatosan kevergetve pirítjuk,
amíg a hús pörgösre átsül. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot meg a
paradicsompürét, rászórjuk a zöldfűszereket meg a cukrot és ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, összekeverjük, majd lefedve, alacsony lángon 20-30 percig főzzük,
hogy az ízek összeérjenek. Közben a spagettit bő, sós vízben, a csomagoláson
található utasítás szerint al dentére főzzük, majd leszűrjük. A spagettit a
bolognai mártással tálaljuk, tetejére konzervkukoricát és reszelt sajtot szórunk.
De szép a tálkád! Igen az ilyen bolhapiacokon nagyon sok jó dolgot lehet beszerezni, tényleg aprópénzért. Nekem is onnan vannak a szufléformáim, meg még egy csomó apróság, szépség ami megtetszett. Megéheztem a spagettid láttán.
VálaszTörlésNagyon guszta a tálalás, szeretem
VálaszTörlés