2011. május 27.

Citromos keksz




Hozzávalók: 8 dkg vaj, 3 evőkanál pitypangméz, 5 dkg darált mandula, 15 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja és leve, csipetnyi só, 2 evőkanál kandírozott citromhéj ; a tálaláshoz: 5 dkg porcukor

Elkészítése: A vajat kikavarjuk a mézzel, hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját, a sót, a darált mandulát meg a lisztet és sima masszává gyúrjuk. Legvégén  beledolgozzuk az apróra vágott, kandírozott citromhéjat is. 3 cm. átmérőjű rudat formálunk, fóliába csomagoljuk és 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Mikor jól lehűlt, 3-4 mm-es karikákra vágjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon,10 perc alatt megsütjük. Még langyosan, porcukorba hempergetjük.



7 megjegyzés:

Tündérkonyha írta...

Aztaaa akkorát nyeltem...:O Nagyon guszta!!

Bianka írta...

Remekül néznek ki

Ottis írta...

Nagyon tetszik, biztosan elkészítem egyszer!

Ottis írta...

Ja és kérhetem, hogy a linkem címét átírd az új blogomra:) Köszönöm előre is!

Barbi konyhája írta...

De jó! Még egy finom keksz tipp! Kipróbálom! Nagyon tetszik! :D

Szabina írta...

Annyira szeretem ezt a sok újdonságot, amit a blogodban találok! Gondolok itt pl. pitypangmézre, komló levesre, csalános spenót levesre, stb. Csupa finomság, és egyáltalán nem megszokott. Csak így tovább! :)

Adél írta...

Köszönöm,Lányok:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...