Hozzávalók: 8 dkg vaj, 3 evőkanál pitypangméz, 5 dkg darált mandula, 15 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja és leve, csipetnyi só, 2 evőkanál kandírozott citromhéj ; a tálaláshoz: 5 dkg porcukor
Elkészítése: A vajat kikavarjuk a mézzel, hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját, a sót, a darált mandulát meg a lisztet és sima masszává gyúrjuk. Legvégén beledolgozzuk az apróra vágott, kandírozott citromhéjat is. 3 cm. átmérőjű rudat formálunk, fóliába csomagoljuk és 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Mikor jól lehűlt, 3-4 mm-es karikákra vágjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon,10 perc alatt megsütjük. Még langyosan, porcukorba hempergetjük.
Aztaaa akkorát nyeltem...:O Nagyon guszta!!
VálaszTörlésRemekül néznek ki
VálaszTörlésNagyon tetszik, biztosan elkészítem egyszer!
VálaszTörlésJa és kérhetem, hogy a linkem címét átírd az új blogomra:) Köszönöm előre is!
VálaszTörlésDe jó! Még egy finom keksz tipp! Kipróbálom! Nagyon tetszik! :D
VálaszTörlésAnnyira szeretem ezt a sok újdonságot, amit a blogodban találok! Gondolok itt pl. pitypangmézre, komló levesre, csalános spenót levesre, stb. Csupa finomság, és egyáltalán nem megszokott. Csak így tovább! :)
VálaszTörlésKöszönöm,Lányok:)
VálaszTörlés