Hozzávalók:
Kakaós piskóta: 6 tojás,18 dkg cukor,13 dkg liszt,5 dkg kakaó,csipet só
Krém: 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehércsoki, 4 dl tejszín, citrom
Díszítés:3 dl tejszín,csokidíszek,citrom
A kakaós piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet,kakaót és könnyű mozdulatokkal összekavartam. 24 cm. átmérőjű tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.
A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztottam,hagytam kissé lehűlni és összekevertem a mascarponeval,fél citrom levével és reszelt héjával.A tejszínt kemény habbá vertem és hozzákevertem a mascarpones krémhez.
A kihűlt piskótát három lapba vágtam ,megtöltöttem a krémmel,felvert tejszínhabbal bevontam és csokidíszekkel , citrommal díszítettem.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésJól néz ki! ;)
VálaszTörlésGyönyörű és ínycsiklandó!:)Nagyon szép fotók!
VálaszTörlésMicsoda torta! Nagyon csinos!
VálaszTörlésAnazarKonyhatündér
Nagyon szépséges a torta!
VálaszTörlésHúúú! Ez nagyon nagyon nagyon...!!
VálaszTörlésAleda nagyon szép a tortád, szívesen megkóstolnám, a kedvenc tortakrémem a citrom !
VálaszTörlésHúúú,ez nekem nagy kedvencem lenne!Imádom a mascarpones-fehér csokis sütiket,ráadásul a citromosak különösen kedvenceim!Ez nagyon ott van:)
VálaszTörlésCsodaszép lett.
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon szép lett:) Biztosan ilyen finom is:)
VálaszTörlésKérek én is egy szeletet! :)
VálaszTörlés