2011. május 16.

Medvehagyma leves






Lehet,hogy fáziskésésben vagyok vagy ennyire más időjárás évszak lenne felénk,de itt most van tele a piac medvehagymával ,mikor más blogokon már rég elcsépelték ezt a témát.Tücsökbogár a múlt héten pl.bodzaszörpöt készített, el is terveztem,mivel vidékre megyek  learatom  én is a kertben a két szép bodzabokrot.Hát ne mondjam el,gyönyörű bimbós,de amíg kivirágzik azért várni kell.(kár,hogy nem fotóztam le).

Hozzávalók:  1 csokor medvehagyma,1 szál újhagyma, 3 kanál olaj,1 kanál liszt, fél liter tej, 2 kanál tejföl, só,fehér bors,2 tojás

Az újhagymát és a medvehagymát apróra vágtam és megdinszteltem az olajon,rászórtam a kanál lisztet,sót,borsót és felöntöttem egy liter vízzel.10 percet főztem,kissé lehűtöttem és összeturmixoltam.Hozzáadtam a fél liter tejet és újból felfőztem.A 2 kanál tejfölhöz lassacskán hozzákavartam a levesből majd visszatöltöttem. 2 tojásból rántottát sütöttem,felkockáztam és betétként szolgáltam a leveshez.

9 megjegyzés:

zsuzsiga írta...

Juj! Ez nagyon guszta!

Éva írta...

Nagyon guszta lett!

Csiperke írta...

Hű de szép lett!

Edó írta...

Nagyon finom lehet!

Anazar írta...

Naggggyon gusztusos!!

Adél írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Edina írta...

Szep:)

Kati írta...

Hú, most szívesen megkóstolnám, nagyon guszta, a bodza még nálunk is csak apró bimbós, de ami késik nem múlik.

Adél írta...

Köszönöm,lányok.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...