Elkészítése: A medvehagyma leveleket megmossuk és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük, a napraforgómagot pedig serpenyőben kissé megpirítjuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a medvehagymával együtt a botmixer edényébe rakjuk és lassan adagolva az olajat, krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a parmezánsajtot, sózzuk, borsozzuk és egy keveset még kavarunk rajta a botmixerrel. Száraz, tiszta üvegekbe rakjuk, légmentesen lezárjuk és hűtőben tárolhatjuk.
Fogyaszthatjuk vajas kenyérre kenve, mártogatósként, használhatjuk tésztás ételekhez, mártások ízesítéséhez vagy pedig kelt tésztákhoz töltelékként.
7 megjegyzés:
Biztos nagyon finom, de nem ismerem az ízét.Már kikéne próbálnom mert annyi blogon láttam ezt a medvehagymát különböző formában.
nagyon jol nez ki! szep kepeket csinalsz.
Meghiszem hogy beleszerettél!Amiben medvehagyma van,az csak finom lehet.Gyönyörűek a fotóid,mint mindig.
Én is régota szemezek a pestoval, van egy elméletileg jó bazsalikompessto receptem, csak még nincs annyi bazsalikomom, hogy kipróbáljam. Ismét gyönyörűek a képeid.
Gyönyörűek a fotóid, jók a receptek, gusztusos ételek! :)
Éva: csodás íze van,feltétlen tedd meg.
Erika: köszönöm szépen.
Edó: Te is szereted nagyon,olvastam:) Köszi.
Kati: Bazsalikom pestot én sem kóstoltam, az én bazsalikomom is kevés még ahhoz,hogy pesto legyen belőle.Köszi.
fahéj-cafe:köszönöm.
Milyen kivánatos, szeretem a medvehagymát !
Megjegyzés küldése