Elkészítése: A medvehagyma leveleket megmossuk és konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük, a napraforgómagot pedig serpenyőben kissé megpirítjuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a medvehagymával együtt a botmixer edényébe rakjuk és lassan adagolva az olajat, krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a parmezánsajtot, sózzuk, borsozzuk és egy keveset még kavarunk rajta a botmixerrel. Száraz, tiszta üvegekbe rakjuk, légmentesen lezárjuk és hűtőben tárolhatjuk.
Fogyaszthatjuk vajas kenyérre kenve, mártogatósként, használhatjuk tésztás ételekhez, mártások ízesítéséhez vagy pedig kelt tésztákhoz töltelékként.
Biztos nagyon finom, de nem ismerem az ízét.Már kikéne próbálnom mert annyi blogon láttam ezt a medvehagymát különböző formában.
VálaszTörlésnagyon jol nez ki! szep kepeket csinalsz.
VálaszTörlésMeghiszem hogy beleszerettél!Amiben medvehagyma van,az csak finom lehet.Gyönyörűek a fotóid,mint mindig.
VálaszTörlésÉn is régota szemezek a pestoval, van egy elméletileg jó bazsalikompessto receptem, csak még nincs annyi bazsalikomom, hogy kipróbáljam. Ismét gyönyörűek a képeid.
VálaszTörlésGyönyörűek a fotóid, jók a receptek, gusztusos ételek! :)
VálaszTörlésÉva: csodás íze van,feltétlen tedd meg.
VálaszTörlésErika: köszönöm szépen.
Edó: Te is szereted nagyon,olvastam:) Köszi.
Kati: Bazsalikom pestot én sem kóstoltam, az én bazsalikomom is kevés még ahhoz,hogy pesto legyen belőle.Köszi.
fahéj-cafe:köszönöm.
Milyen kivánatos, szeretem a medvehagymát !
VálaszTörlés