2011. május 11.
Paprikás bárányoldalasból
Hozzávalók: 1 kg. bárányoldalas, 1 közepes hagyma, 2 kanál liszt, 1/2 l tej, kevés olaj, fűszerpaprika, bors, só, petrezselyem zöld
A puliszkához: 1 l víz, 30 dkg kukorica liszt, só
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a bárányhúst, fűszereztem és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymzöldet, és sűrűsödésig főzzük. Puliszkával és zöldhagymás reteksalátával tálaljuk.
Puliszka: 1 l víz, 30 dkg kukorica liszt, só
A vízhez hozzáadjuk a sót és felforraljuk, majd állandóan kavarva beleeresztjük a puliszkalisztet és 15-20 percig kavarjuk, amíg teljesen összeáll és leválik az edény oldaláról. Lefedve 10 percig pihentetjük, majd egy tálcára borítjuk és 2 cm vastagságra simítjuk. Ha kihűlt, formával kiszaggatjuk és tálaláskor kevés paprikás olajjal lekenjük a tetejét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Guszta, szívesen megkóstolnám, még nem ettem bárányhúst!
De szép!Biztos finom is volt.
Hú, ez guszta. Hétvégén próbálkozom is, van még a húsvéti bárányból nekünk is.
Ez a puliszka is extra! :)
Nagyon guszta!!
Mutatósak azok a csillagocskák nagyon!!!!!
Megjegyzés küldése