Oldalak
▼
2011. május 6.
Pitypangmézes pancake
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 2,5 l tej, 1 tojás, 1 evőkanál pitypangméz, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só; a tálaláshoz: 1 dl pitypangméz, 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése: A tojást egy keverőtálba törjük, beleöntjük a pitypangmézet, a sót és felverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat meg a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a szódabikarbónával, hozzáadjuk a tojásos masszához és csomómentesre kavarjuk. Vastagabb massza lesz mint a palacsintáé.10-15 percet pihentetjük majd forró palacsintasütőben, egy merítőkanállal, 10-12 cm átmérőjű palacsintaköröket öntünk. 2-3 perc után a felső fele buborékos lesz és akkor átfordítjuk a másik felére is. Pitypangmézzel és mandulaforgáccsal tálaljuk.
Nagyon guszta! Még nem is hallottam erről a mézről?
VálaszTörlésAnyukám is készítette régen, emlékszem nagyon ízlett a méz... Megvan a recept nekem is.
VálaszTörlésÓ micsoda gyönyörűség!!és milyen íze lehet!!!még nem hallottam pitypang mézről.
VálaszTörlésNagyon szépek a képek!
VálaszTörlésnagyon jok a kepek es persze az is, ami rajta van:):) >:D<
VálaszTörlésKöhögésre is szuper a pitypang méz :)
VálaszTörlés