Oldalak

2011. május 25.

Töltött tojás




Rég nem készítettem töltött tojást (húsvétkor is elmaradt) és a kislányom szóvá is tette,így most szombat reggelire,ami már majdnem 11 óra volt( ekkor ért haza iskolából,matek előkészítőről) ,csak és kizárólag az ö kérésére  és neki készült.

Hozzávalók: 8 tojás, 12 dkg májkrém, 1 csokor metélőhagyma, só, bors, űrölt fűszerpaprika; a majonézhez: 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár,  2,5 dl olaj, 3 dl tejföl, só, bors; a tálaláshoz: 1 tojás, metélőhagyma

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgájukat kikeverjük a májkrémmel, sóval, borssal és kevés őrölt fűszerpaprikával fűszerezzük, majd belekeverjük az apróka vágott metélőhagymát. Ha esetleg túl kemény, kevés mártást adunk hozzá. Egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és a fél tojásokat megtöltjük a krémmel. A mártáshoz a tojásból, mustárból és olajból majonézt keverünk, hozzáadjuk a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A mártást egy tál aljára szétterítjük és belehelyezzük a megtöltött tojásokat. Tálaláskor  megszórjuk reszelt főtt tojással és metélőhagymával. 


8 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük!Én a tejföl-majonézből a töltelékbe is kavarok.Gyönyörű fotók!

    VálaszTörlés
  2. Imádom! És én is májkrémmel, tejföllel készítem! Rokon lelkek vagyunk? Sokan vajjal keverik, én azt nem szeretem. Nagyon csábítóan néznek ki és a fotó..! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!Szépségversenyre küldheted a fotódat! Szeretem a töltött tojást, májkrémmel még nem próbáltam, de legközelebb kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gyönyörűséges! Májkrémmel még nem próbáltam, biztos fincsi! Annyira szépek a képek!!!

    VálaszTörlés
  5. Edó:Köszönöm.Ha kemény a májkrém,én is szoktam kicsit belekavarni puhításként.

    Anazar: :)

    Barbi:Köszi,vajjal nem is hallottam .

    Éva:köszi.Meglep,h mennyien nem hallották májkrémmel.Erdélyben,többnyire igy készítik.

    Ottis.KÖszönöm,igyekszem.Szeretem látni a lánykám szemén a csillogást,amikor elébe teszem.Ezért már megéri.

    Illéskrisz: Köszönöm,nagyon fincsi igy,szerintem.Érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)