2011. június 10.
Bodzás eperfagyi
Hozzávalók: 3 dl tejszín, 2 dl bodzaszörp, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál étkezési keményítő, 5 dkg cukor, 30 dkg eper
Elkészítése: A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt és a bodzaszörpöt, majd sűrűsödésig főzzük. Jól lehűtjük és 1 órára fagyasztóba rakjuk, míg kásás állagú lesz. Az epret villával kissé összetörjük és belekavarjuk a főzött krémbe. A tejszínt felverjük és előbb csak felét, majd a többit is, lazán beledolgozzuk a fagylaltba. Dobozba símítjuk, berakjuk a fagyasztóba s félóránként átkavarjuk.
Nagyon finom, krémes állaga lesz, az íze mennyei( már aki szereti a bodza-eper kombinációt).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Én, én szeretem kérek szépen! Nagyon-nagyon guszta!
Meghiszem azt, hogy mennyei! Még a fotón is olyan jól néz ki, hogy az embernek összefut a nyál a szájában. :9
Micsoda színek és ízek...Jöhetne egy adag!
Fantasztikusan néz ki! Különleges íze lehet, megkóstolnám. Nálunk is fagyiszezon van rendesen, már párat én is készítettem és el is fogytak mind! :)
Ez nagyon finom párosítás! :)
Fantasztikus, micsoda képek
Ebben a gáz időben is bevállalnám.
Mostanság látom sok fagyit készítesz. Jössz a fehérjék hasznosításával is? nálam most sül a hab cseresznyés pavlovának.
Aleda: légyszíves kukkancs be hozzám meglepi vár!
Alig várom hogy csinálj még:Dnagyon finom volt:->
Szia Aleda! Nagyon régen nem jártam nálad sem, használaton kívül volt a gépem.
Az eperfagyid gyönyörű és nagyon finom - volt -.:)
Megjegyzés küldése