Hozzávalók: 2 kg eper, 10 bodzavirág, 50 dkg cukor, 1 citrom leve
Az epret jól megmostam, kissé összetörtem ,beletettem a bodzavirágokat szárastól és lassú lángon ,többször megkavarva,kb. 20 percet főztem,amíg kezdett veszíteni a víztartalmából.Ekkor kivettem a bodzavirágokat( elég sok virág levált a száráról,de ennek csak örültem) hozzáadtam a cukrot és a citrom levét,folytonosan keverve,10 percet főztem.Tiszta,forró befőttes üvegbe öntöttem és száraz dunsztba hagytam kihűlni.
Én azt gondolom, hogy a bodzát az eperrel házasítani, valami szenzációs dolog!
VálaszTörlésÉn annyira szeretem az epret, ha egyszer legalább 1 kg lenne a közelembe biztos hogy nem csinálnék lekvárt.Nagyon guszta ! Aleda neked biztos terem az eper a kertedbe ugye?
VálaszTörlésIlyet én is akarok készíteni, remélem jövő hétig nem nyílik el a bodza. Gyönyörű egyszerűen, és el tudom képzelni milyen finom. Ti nagyon szép helyen lakhattok, mindig olyan szép a háttered.
VálaszTörlésTücsökBogár: valóban,jó ötlet,muszáj volt kipróbálnom, és nem bántam meg.
VálaszTörlésÉva:Én is szeretem az epret,de az eperlekvárt is:) Van a kertben eper,lefotózom,ahogy érik még.
Kati: Felénk még van bodza,ami csak ezután nyílik ki.Ha lesz alkalmad,próbáld ki,nagyon finom.
Számomra a szép hely vidéken van mindig,de a kertben azért próbálok varázsolni itt a városban is.
huuuu Aleda, ilyet én is készítek :-) terveztem sima eperlekvár készítését, mert imádom, de az eper itt Angliában még csak most kezd érni, de már megyek is a boltba és veszek pár dobozzal, mert a bodza meg a végét járja lassan.......
VálaszTörlésÈn nem vagyok egy nagy eperlekvár rajongó,mert a boltinak csak cukor íze van.De ezt mindenképp ki kell próbálnom!!!!Remélem még találok virágzó bodzafát... Nyammmmmi!!!!!
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy Aleda, nekem eszembe sem jutott volna ez a kézenfegvö párosítás!!! :-)
Elkeszitettem a lekvart, nagyon finom lett...Gratulalok! Andrea Brassobol
VálaszTörlés