Oldalak

2011. június 7.

Dagasztás nélküli kenyér

 



Hozzávalók: 45 dkg  liszt, 3,75 dl víz, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő

Elkészítése: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót és az összemorzsolt élesztőt, majd gyors mozdulatokkal  összekeverjük, de nem dagasztjuk (a tészta állaga lágy lesz). Letakarva, 12 órát kelni hagyjuk a szoba hőmérsékletén. Ekkor egy konyharuhát vastagon belisztezünk, a tésztát ráborítjuk és széleit a közepére hajtjuk, majd 1 órát pihentetjük. Ezalatt a sütőbe teszünk egy fedeles öntött vaslábast vagy jénai tálat, együtt felforrósítjuk, majd a tésztát a  konyharuha segítségével a forró tálba fordítjuk és lefedjük. A kenyeret 190 fokon, 30 percig lefedve, majd 25 percig fedetlenül sütjük.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett Aleda ez a kenyér! Nekem a figyelmemet elkerülte ez a recept Latsianál, nagyon jó.Kifogom próbálni, csak az a baj hogy vaslábasom nincs, szerinted zománcos lábas jó?

    VálaszTörlés
  2. Éva: Köszi.Szerintem,zománcosban is megsülne(miért ne?) ha jól emlékszem,volt aki jénaiban sütötte....de nem akarok rossz tanácsot adni,szerintem kérdezd meg Latsiától.

    VálaszTörlés
  3. Nálam is nagy kedvenc ez a kenyér. Mióta megismertem a receptjét, nem is sütök másmilyen kenyeret. Jó, mert ez nem olyan macerás :))

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, én még sosem sütöttem kenyeret, viszont van kenyérformám, azt hiszem kipróbálom hamarosan.

    VálaszTörlés
  5. Aleda légyszíves nézzél be hozzám!

    VálaszTörlés
  6. Panna: Valóban,nagyon egyszerű ez a kenyér.

    Kati,Bianka,Ottis: köszönöm.

    Fondantina: kitöltöttem,de nem tudom,mennyire voltam segítségedre,hisz nem reklámozok a blogomon semmit.

    Éva: köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű kenyérke!

    Kedves Aleda!Köszönöm szépen Neked, hogy a 100. olvasóm lettél!

    VálaszTörlés
  8. 2012-es Erdelyi Konyha Kalendarium
    receptbeszerzésbe kezdtem.
    Egyelőre a május hónap receptjeihez.
    Ha van kedved tisztelettel felkérnélek pár receptet küldjél nekem, tiszteletpéldány ellenértékében.
    Ebben lehet előétel, leves, főétel és desszert. Előre is köszönöm Jutka.

    VálaszTörlés
  9. Nelli: szívesen olvaslak,úgyszintén köszönöm neked.

    Jutka: Megtisztelő a felkérés.köszönöm.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)