Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 vaníliacukor, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl
Öntet: 10 dkg cukor, 10 dkg dió,2 dl tejszín
Az öntethez a cukrot karamellizáltam,hozzáadtam a darabosra vágott diót,kissé pergeltem és felöntöttem a tejszínnel,sűrűsödésig főztem,majd jól lehűtöttem.
A tojás sárgáját kikavartam a cukorral ,a vaníliás tejjel sűrűsödésig főztem és lehűtöttem.
A tejszínt felvertem ,hozzáadtam a tejfölt, a krémet és habosra kevertem .Dobozba tettem és lefagyasztottam,félóránként átkeverve.Kb. 2 óra múlva ráöntöttem a már jól kihűlt,vastag karamell-dió öntetet,lazán összekavartam és újabb 2 órára lefagyasztottam.
11 megjegyzés:
Nagyon szép képen is, de mégszebb mikor elénk teszed h megegyük:):)
A diós fagyit is imádom, de még nem csináltam... Ez annyira gusztusos, ahogy ott olvadozik a kehelyben...máris megkívántam!
Dió, karamell, tejszín!! Megyek, rendben?!
AnazarKonyhatündér
Nagyon guszta fagyi, szeretem a diós változatot is!
Nagyon szeretem a diós fagyit!
Megyek én is fagyizni.
Lányok,ha siettek,ma még jut egy kis kóstoló mindenkinek:)
Húúú ez gyönyörű, tényleg ahogy Kriszti írja, olyan guszta ahogy olvadozik a kehelyben! A vanília után a karamellás a kedvenc fagyim! Ezt el fogom készíteni!
Nézz be hozzám, vár egy kis meglepi! Igaz, hogy munkaigényes, de szerintem örülni fogsz neki. :D
Fantasztikusan néz ki, imádom a diós fagyit, csodálatosak a képeid, mint mindig.
amint elfogy a fagyasztott banán a hűtőből, ezt a diófagyit fogom elkészíteni, olyannyira megtetszett. köszi
Megjegyzés küldése