Oldalak

2011. június 6.

Epres pavlova







 Ez a torta,az orosz balett táncosnőről Anna Pavlovárol kapta a nevét,aki 1926 és 1929 ben  Ausztráliában és  Új-Zélandon turnézott.Ezt követően  kezdték készíteni a tortát ,sőt a két ország  nemzeti desszertjeként lett ismeretes.
 A hagyományos Pavlova összetevői:felvert tojásfehérje, cukor, ecet, kukoricaliszt, tejszínhab, gyümölcs.
Én a tojásfehérje lapot lekentem négy kanál bodzás eperlekvárral.

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1 teáskanál ecet,csipet só,
4 evőkanál bodzás eperlekvár, 2 dl. tejszín, ízlés szerinti mennyiségű  eper ,bodzavirág,tortazselé


A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem,lassan adagolva a porcukrot,a végén pedig a keményítőt és az ecetet.Olajjal lekent  sütőpapira kanalaztam a habot  úgy, hogy közepe kissé mélyebb legyen.Előmelegített sütőben,alacsony fokozaton 30 percet sütöttem.Mikor kihűlt, közepére kanalaztam az eperlekvárt, rákentem  a tejszínhabot és kiraktam eperrel . Az epreket tortazselével vontam be  és bodzavirággal díszítettem.




18 megjegyzés:

  1. Ámulok-bámulok, csodaszép, csudajó, és diszítésként is jó páros az eper és a bodza.

    VálaszTörlés
  2. Itt most nyelek nagyokat...:)
    Fantasztikusan néz ki!!!
    És nagyon finom lehet!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett! A második fotó az elképesztő extra!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gusztusos, amilyen mutatós, viszonylag egyszerűnek tűnik elkészíteni. Na, majd meglátom, belebukok-e :))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen tudod tálalni (és fényképezni) a finomságaidat! Tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Hát ez csodaszép! Szerintem ezzel mindent elmondtam! :))

    VálaszTörlés
  7. Csodálatos! Remekmű! Nagyon guszta! Szépek a képek!

    VálaszTörlés
  8. Mesésen néz ki ez a torta, vétek felszeletelni is :))

    VálaszTörlés
  9. Igazán köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.Szeretettel kínáltalak volna titeket egy egy szelettel,még akkor is ha még egyet kellett volna készítsek,hisz pillanatok alatt megvan,tojásfehérje felhasználásához tökéletes recept.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép!!! Úgy megkóstolnám...

    VálaszTörlés
  11. Kedves Aleda, köszönöm a tippet a vajazással.Legközelebb mindenképpen kipróbálom;)Hol virágzik nálad ilyen szépséges bodza? Gyönyörü a szörp is!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Aleda!! Hát ez valami csodálatos, szinte megszólal, nem is tudom, hogy csinálod mindezt???Gyönyörű minden:):):)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)