Oldalak
▼
2011. június 6.
Epres pavlova
Ez a torta,az orosz balett táncosnőről Anna Pavlovárol kapta a nevét,aki 1926 és 1929 ben Ausztráliában és Új-Zélandon turnézott.Ezt követően kezdték készíteni a tortát ,sőt a két ország nemzeti desszertjeként lett ismeretes.
A hagyományos Pavlova összetevői:felvert tojásfehérje, cukor, ecet, kukoricaliszt, tejszínhab, gyümölcs.
Én a tojásfehérje lapot lekentem négy kanál bodzás eperlekvárral.
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1 teáskanál ecet,csipet só,
4 evőkanál bodzás eperlekvár, 2 dl. tejszín, ízlés szerinti mennyiségű eper ,bodzavirág,tortazselé
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem,lassan adagolva a porcukrot,a végén pedig a keményítőt és az ecetet.Olajjal lekent sütőpapira kanalaztam a habot úgy, hogy közepe kissé mélyebb legyen.Előmelegített sütőben,alacsony fokozaton 30 percet sütöttem.Mikor kihűlt, közepére kanalaztam az eperlekvárt, rákentem a tejszínhabot és kiraktam eperrel . Az epreket tortazselével vontam be és bodzavirággal díszítettem.
Ámulok-bámulok, csodaszép, csudajó, és diszítésként is jó páros az eper és a bodza.
VálaszTörlésMeseszép lett!
VálaszTörlésItt most nyelek nagyokat...:)
VálaszTörlésFantasztikusan néz ki!!!
És nagyon finom lehet!!
Gyönyörű lett! A második fotó az elképesztő extra!
VálaszTörlésNagyon gusztusos, amilyen mutatós, viszonylag egyszerűnek tűnik elkészíteni. Na, majd meglátom, belebukok-e :))
VálaszTörlésNagyon szép, guszta!
VálaszTörlésEgy álom!
VálaszTörlésGyönyörű
VálaszTörlésHú,de szép!:)
VálaszTörlésNagyon szépen tudod tálalni (és fényképezni) a finomságaidat! Tetszik!
VálaszTörlésHát ez csodaszép! Szerintem ezzel mindent elmondtam! :))
VálaszTörlésCsodálatos! Remekmű! Nagyon guszta! Szépek a képek!
VálaszTörlésMesésen néz ki ez a torta, vétek felszeletelni is :))
VálaszTörlésIgazán köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.Szeretettel kínáltalak volna titeket egy egy szelettel,még akkor is ha még egyet kellett volna készítsek,hisz pillanatok alatt megvan,tojásfehérje felhasználásához tökéletes recept.
VálaszTörlésNagyon szép!!! Úgy megkóstolnám...
VálaszTörlésKedves Aleda, köszönöm a tippet a vajazással.Legközelebb mindenképpen kipróbálom;)Hol virágzik nálad ilyen szépséges bodza? Gyönyörü a szörp is!
VálaszTörlésAlchri: vidéken, a kertben.
VálaszTörlésKedves Aleda!! Hát ez valami csodálatos, szinte megszólal, nem is tudom, hogy csinálod mindezt???Gyönyörű minden:):):)
VálaszTörlés