2011. június 6.

Epres pavlova







 Ez a torta,az orosz balett táncosnőről Anna Pavlovárol kapta a nevét,aki 1926 és 1929 ben  Ausztráliában és  Új-Zélandon turnézott.Ezt követően  kezdték készíteni a tortát ,sőt a két ország  nemzeti desszertjeként lett ismeretes.
 A hagyományos Pavlova összetevői:felvert tojásfehérje, cukor, ecet, kukoricaliszt, tejszínhab, gyümölcs.
Én a tojásfehérje lapot lekentem négy kanál bodzás eperlekvárral.

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor,1 evőkanál étkezési keményítő,1 teáskanál ecet,csipet só,
4 evőkanál bodzás eperlekvár, 2 dl. tejszín, ízlés szerinti mennyiségű  eper ,bodzavirág,tortazselé


A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem,lassan adagolva a porcukrot,a végén pedig a keményítőt és az ecetet.Olajjal lekent  sütőpapira kanalaztam a habot  úgy, hogy közepe kissé mélyebb legyen.Előmelegített sütőben,alacsony fokozaton 30 percet sütöttem.Mikor kihűlt, közepére kanalaztam az eperlekvárt, rákentem  a tejszínhabot és kiraktam eperrel . Az epreket tortazselével vontam be  és bodzavirággal díszítettem.




18 megjegyzés:

Kati írta...

Ámulok-bámulok, csodaszép, csudajó, és diszítésként is jó páros az eper és a bodza.

Tücsök Bogár írta...

Meseszép lett!

Gál Edith írta...

Itt most nyelek nagyokat...:)
Fantasztikusan néz ki!!!
És nagyon finom lehet!!

Kreatív konyha írta...

Gyönyörű lett! A második fotó az elképesztő extra!

R. írta...

Nagyon gusztusos, amilyen mutatós, viszonylag egyszerűnek tűnik elkészíteni. Na, majd meglátom, belebukok-e :))

Éva írta...

Nagyon szép, guszta!

alchri írta...

Egy álom!

Bianka írta...

Gyönyörű

Kriszta írta...

Hú,de szép!:)

M@rti írta...

Nagyon szépen tudod tálalni (és fényképezni) a finomságaidat! Tetszik!

Barbi konyhája írta...

Hát ez csodaszép! Szerintem ezzel mindent elmondtam! :))

Blogkonyha írta...

Csodálatos! Remekmű! Nagyon guszta! Szépek a képek!

Panna írta...

Mesésen néz ki ez a torta, vétek felszeletelni is :))

Adél írta...

Igazán köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.Szeretettel kínáltalak volna titeket egy egy szelettel,még akkor is ha még egyet kellett volna készítsek,hisz pillanatok alatt megvan,tojásfehérje felhasználásához tökéletes recept.

Névtelen írta...

Nagyon szép!!! Úgy megkóstolnám...

alchri írta...

Kedves Aleda, köszönöm a tippet a vajazással.Legközelebb mindenképpen kipróbálom;)Hol virágzik nálad ilyen szépséges bodza? Gyönyörü a szörp is!

Adél írta...

Alchri: vidéken, a kertben.

tücsi írta...

Kedves Aleda!! Hát ez valami csodálatos, szinte megszólal, nem is tudom, hogy csinálod mindezt???Gyönyörű minden:):):)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...