A kolozsvári szalonnát felkockáztam és zsírjára sütöttem.A visszamaradt zsírral együtt lehűtöttem és hűtőben megdermesztettem. A vöröshagymát apróra vágtam. A juhtúrót kikavartam a 2 kanál tejföllel ,hozzáadtam a kisült kolozsvári szalonnát és zsírját ,a hagymát ,fűszereztem és habosra kevertem.Metélőhagymával díszíttettem és paprikával tálaltam..
2011. június 21.
Kolozsvári turókrém
A kolozsvári szalonnát felkockáztam és zsírjára sütöttem.A visszamaradt zsírral együtt lehűtöttem és hűtőben megdermesztettem. A vöröshagymát apróra vágtam. A juhtúrót kikavartam a 2 kanál tejföllel ,hozzáadtam a kisült kolozsvári szalonnát és zsírját ,a hagymát ,fűszereztem és habosra kevertem.Metélőhagymával díszíttettem és paprikával tálaltam..
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Hű, ez finom lehet, még nem hallottam ezt a variációt, bár a sztrapacskán is így esszük, csak ott forrón:-))))
És még egy csodás recept, és még több gyönyörű kép! Fantasztikusan ügyes vagy!!
Nagyon finom és micsoda remek képek
Kolozsvári szalonnával még nem ettem, csak sima szalonnával, isteni ötlet!
Anikó: sztrapacskát meg én nem ettem még.
Maria: Köszönöm,nagyon kedves vagy.
Bianka: Köszönöm:)
Márti: Biztos sima szalonnával is finom,annak ki szereti a juhtúrót.
Aleda, nem tudod mit vesztettél, biztos szeretnéd, a világ egyik legjobb étele, de télen érdemes elkészíteni, mert nem könnyű étel, és nem könnyű készíteni sem, főleg a krumplireszelést nem szeretem, de nem egy ördöngösség. Szoktam csalni, és rendes, apró, kemény nokedlit készítek, arra megy a juhtúró, a tejföl és a rengeteg szalonnapörc, a zsírján meg összesütöm az egészet. Most, hogy írok róla már nyelek nagyokat:-))))
Szép a fejléced nagyon:-)))))
Anikó,ne csináld ezt velem,el sem tudod képzelni mennyire rég szeretnék enni,de mindig elmarad.Ez a gasztro blogolás ebből a szempontból nem jó: az ember annyi minden finomságot lát-olvas egy nap alatt,hogy lehetetlen mindent elkészíteni..sok csak tervben marad..és tolódik-tolódik:)De ennek biztos eljön az ideje,jelentem majd:)
Nagyon guszta és a képek is csodásak!
Nagyon szeretek házilag kenyérre kenőset készíteni, túrókrémet eddig csak a hagyományos körözöttként készítettem, úgyhogy ez egy újabb változatosság lesz. :)
Csodás kép még erről az egyszerű túrókrémről is. Borította a hétvégi elképzeléseimet a látvány... Ezt fogom elkészíteni!
Mennyei ízharmónia!!!!
Megjegyzés küldése