2011. június 3.

Lángos







Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3,5 dl víz, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 1 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő; a sütéshez: 7 dl olaj; a tálaláshoz: 3 dl tejföl, 40 dkg juhtúró, 8 szál zöldhagyma

Elkészítése: A langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedét csinálunk és beletesszük az élesztős vizet, a sót, az olajat és a tejfölt, majd jól megdagasztjuk. letakarjuk és egy óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát olajos kézzel 8 részre osztjuk, kerekre kihúzogatjuk és bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Mikor kissé kihűltek, lekenjük tejföllel, megszórjuk összemorzsolt juhtúróval és megszórjuk apróra vágott zöldhagymával.

8 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Ez így kora reggel, éhgyomorra... Jöhet! :) Nagyon jól néz ki!

Dina írta...

De jól néz ki újhagymával megszórva. :O) Most nagyon megkívántam. :)

Marti M írta...

Nagyon jól néz ki, gratula!

Adél írta...

TücsökBogár: Ha jössz szeletelni,máris bedagasztok egy adagot:).
Köszi.

Dina: Szívesen látlak téged is:)

Martinelli: Köszike.

Bianka írta...

Gyönyörű képek

Kati írta...

Én is megkívántam hirtelen, nagyon guszta lett.

Adél írta...

Köszönöm,Lányok.

Culinaria Ungaria írta...

Emlékszem amikor kisebbek voltunk a strandon mindig a lángos esett a legjobban!Ma biztos egy jó hideg sör kíséretében enném!! Az újhagyma hozzá szuper ötlet, a második fotód meg különösen tetszik!!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...