Oldalak
▼
2011. június 12.
Majonézes saláta özgerinc formában
Leves zöldség hasznosítására készítettem ezt az előételt.Mivel a megszokott boeuf saláta most nem kívánkozott ,de a finom sárgarépát azért föl akartam használni és valami ünnepiesebb fogásra is szükség volt,így kapóra jött ez az ötlet.
Hozzávalók: 25 dkg levesben főtt sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sonka, 5 tojás, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 dl húsleves, 10 g zselatin,fehérbors, mustár,citromlé
A tojásokat megfőztem, a sárgarépát és a sonkát kockára vágtam.A zselatint a húslevesben feloldottam,felforrósítottam és lehűtöttem.A majonézt elkevertem a tejföllel,ízesítettem borsal,mustárral és citromlével, belekevertem a zselatint végül a zöldséget és a sonkát. Fóliával bélelt őzgerinc formába öntöttem felét,ráhelyeztem a megpucolt egész tojásokat és a megmaradt adaggal betakartam. Egy éjszakára hűtőben dermesztettem.Másnap éles késsel szeleteltem és díszítettem.
ÓÓÓÓÓÓó,de gyönyörű!Imádom!
VálaszTörlésNagyon mutatós! Biztos, sikert arattál vele. :)
VálaszTörlésGyönyörüüüüüü,még ilyen szépet nem láttam! Kitünö az ötlet is!
VálaszTörlésNagyon guszta! Üde színfoltja a terített asztalnak!
VálaszTörlésNAGYON SZEP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésHát ez álomszép, gratulálok!
VálaszTörlésDe szép színes :))
VálaszTörlésNagyon szép, színes!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésLátványos, elegáns és finom!!!
VálaszTörlésHonnan az ötlet? Mert nagyon klassz!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, már csak a látvány is! Ötletes dolog a leveszöldség hasznosítására.Biztos nagyon finom !
VálaszTörlésGyönyörű és guszta nagyon. Szívesen ennék belőle. Jó ötlet ez a fajta elkészítése.
VálaszTörlésNézz be hozzám vár rád egy meglepetés!
kalandozasaim.blogspot.com
Köszönöm,lányok.
VálaszTörléssedith: linkeltem a forrást
MrsSame:Köszi.
Ez álom szép!:-)
VálaszTörlésAz ember lányának elakad a szava, olyan szép ez az étel!!! Biztosan ízre is fantasztikus volt!! Gratulálok!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ki próbálom köszönöm!
VálaszTörlés