2011. június 12.
Majonézes saláta özgerinc formában
Leves zöldség hasznosítására készítettem ezt az előételt.Mivel a megszokott boeuf saláta most nem kívánkozott ,de a finom sárgarépát azért föl akartam használni és valami ünnepiesebb fogásra is szükség volt,így kapóra jött ez az ötlet.
Hozzávalók: 25 dkg levesben főtt sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sonka, 5 tojás, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 dl húsleves, 10 g zselatin,fehérbors, mustár,citromlé
A tojásokat megfőztem, a sárgarépát és a sonkát kockára vágtam.A zselatint a húslevesben feloldottam,felforrósítottam és lehűtöttem.A majonézt elkevertem a tejföllel,ízesítettem borsal,mustárral és citromlével, belekevertem a zselatint végül a zöldséget és a sonkát. Fóliával bélelt őzgerinc formába öntöttem felét,ráhelyeztem a megpucolt egész tojásokat és a megmaradt adaggal betakartam. Egy éjszakára hűtőben dermesztettem.Másnap éles késsel szeleteltem és díszítettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
17 megjegyzés:
ÓÓÓÓÓÓó,de gyönyörű!Imádom!
Nagyon mutatós! Biztos, sikert arattál vele. :)
Gyönyörüüüüüü,még ilyen szépet nem láttam! Kitünö az ötlet is!
Nagyon guszta! Üde színfoltja a terített asztalnak!
NAGYON SZEP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát ez álomszép, gratulálok!
De szép színes :))
Nagyon szép, színes!
Nagyon guszta!
Látványos, elegáns és finom!!!
Honnan az ötlet? Mert nagyon klassz!:)
Nagyon guszta, már csak a látvány is! Ötletes dolog a leveszöldség hasznosítására.Biztos nagyon finom !
Gyönyörű és guszta nagyon. Szívesen ennék belőle. Jó ötlet ez a fajta elkészítése.
Nézz be hozzám vár rád egy meglepetés!
kalandozasaim.blogspot.com
Köszönöm,lányok.
sedith: linkeltem a forrást
MrsSame:Köszi.
Ez álom szép!:-)
Az ember lányának elakad a szava, olyan szép ez az étel!!! Biztosan ízre is fantasztikus volt!! Gratulálok!
Nagyon jól néz ki ki próbálom köszönöm!
Megjegyzés küldése