2011. június 14.

Mascarponés krém eperrel




Hozzávalók:  25 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín,  10 dkg porcukor, 40 dkg eper tejcsokireszelék

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.A mascarponét kikavartam 5 dkg porcukorral,hozzáadtam a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. 20 dkg epret összeturmixoltam 5 dkg porcukorral és 20 dkg ot darabokra vágtam.Pohárba rétegeztem az epret, krémet és az eperöntetet, reszelt tejcsokival  díszítettem.
Jól lehűtve tálaltam.


Ebből az eperből készítettem  a desszertet és  egy újabb adag bodzás eperlekvárt .





13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű képek és micsoda finomságok!
Judit.

Barbi konyhája írta...

Káprázatos fotók!!!!!!
Nagyon elvinnék egy pohár krémet!
Szabad? :D
A pókhálós fotó igen profi! :)

Adél írta...

Judit: köszönöm.

Barbi: köszönöm. Szabad persze,vidd nyugodtan:)

Csiperke írta...

Küldök egy kis kakaós csigát, az epres krémért cserébe!! :))
Irigyellek a gyönyörű epredért!

Éva írta...

Mért kínozól ezekkel a képekkel? Nagyon guszta, és ennyi eper és nem itt van a szobába, csak a monitoron, ez kitolás velem:-))

Juci írta...

Ma szedtem le én is a maradékot!
Nagyon jó fotókat készítesz: gratulálok!!!!!

Kati írta...

Nekem is küldhetsz egy üveg bodzás eperdzsemet, gyönyörűek a képeid. :)

Ottis írta...

Guszta nagyon!

Szabina írta...

Igazi nyári színek. Öröm rájuk nézni. :)

Márti írta...

Tetszik a blogod és gyönyörűek a képeid!

zsuzsiga írta...

Jaj, nagyon ennivalo:).

tücsi írta...

Fantasztikusan szinesek és gyönyörüek a képeid. Lenyügözött:):):)

Adél írta...

Köszönöm,tücsi,kedves vagy!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...