Oldalak

2011. június 14.

Mascarponés krém eperrel




Hozzávalók:  25 dkg mascarpone, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín,  10 dkg porcukor, 40 dkg eper tejcsokireszelék

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztottam.A mascarponét kikavartam 5 dkg porcukorral,hozzáadtam a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. 20 dkg epret összeturmixoltam 5 dkg porcukorral és 20 dkg ot darabokra vágtam.Pohárba rétegeztem az epret, krémet és az eperöntetet, reszelt tejcsokival  díszítettem.
Jól lehűtve tálaltam.


Ebből az eperből készítettem  a desszertet és  egy újabb adag bodzás eperlekvárt .





13 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek és micsoda finomságok!
    Judit.

    VálaszTörlés
  2. Káprázatos fotók!!!!!!
    Nagyon elvinnék egy pohár krémet!
    Szabad? :D
    A pókhálós fotó igen profi! :)

    VálaszTörlés
  3. Judit: köszönöm.

    Barbi: köszönöm. Szabad persze,vidd nyugodtan:)

    VálaszTörlés
  4. Küldök egy kis kakaós csigát, az epres krémért cserébe!! :))
    Irigyellek a gyönyörű epredért!

    VálaszTörlés
  5. Mért kínozól ezekkel a képekkel? Nagyon guszta, és ennyi eper és nem itt van a szobába, csak a monitoron, ez kitolás velem:-))

    VálaszTörlés
  6. Ma szedtem le én is a maradékot!
    Nagyon jó fotókat készítesz: gratulálok!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Nekem is küldhetsz egy üveg bodzás eperdzsemet, gyönyörűek a képeid. :)

    VálaszTörlés
  8. Igazi nyári színek. Öröm rájuk nézni. :)

    VálaszTörlés
  9. Tetszik a blogod és gyönyörűek a képeid!

    VálaszTörlés
  10. Fantasztikusan szinesek és gyönyörüek a képeid. Lenyügözött:):):)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm,tücsi,kedves vagy!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)