2011. június 16.

Néró



Az nlc fórumról van ez a recept,nagyon meg vagyok vele elégedve.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg ráma margarin,18 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor,  1 citrom reszelt héja; a krémhez 10 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín; a tetejére: 7 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése: A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd habosra keverjük a porcukorral. Mikor jó krémes, egyenként beledolgozzuk a  tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, a citromhéjat és legvégén a lisztet. Habzsák segítségével diónyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 10-12 perc alatt, közepes lángon megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd két-két süteményt krémmel összeragasztunk. A megmaradt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekavarjuk az olajat, majd kiskanál segítségével, vékonyan a sütemények tetejére csorgatjuk. 

18 megjegyzés:

M@rti írta...

Nagyon guszták! Épp most végeztem én is a csokidíszítéssel. Képeidet látva fel sem merem majd tenni az enyémeket :-)

Márti írta...

Nagyon szimpi!

Névtelen írta...

Szép a süti, és a papucsvirág is.
:)

Kreatív konyha írta...

Szép a sütemény, a fotók fantasztikusak! Ilyen sütit még senkinél nem ettem, csak cukrászdában....

Nem vagyok mesterszakács írta...

Sajnos még mindig nem tudok kommentelni a saját profilommal, így, hogy megnevezem magamat és az URL-t, némi küszködés árán tudok csak ...:((
Pedig már régen készülök írni Hozzád, hogy egyszerűen csodálatosak, amiket sütsz! A DNK kenyered is csodaszép lett, ez néró is, és minden, ami kikerül a kezeid alól! Minden csodálatom a Tiéd!

alchri írta...

Aleda,szenzációs!Gyerekkoromban ettem utoljára ilyen édességet,biztosan megsütöm valamikor.A maradék fehérjéböl mi készül?Pavlova? :)))

Névtelen írta...

Micsoda remekmű! Nagyon csinoskák!!
AnazarKonyhatündér

Kati írta...

Nagyon szépek, nem ragozom tovább, nekem is volt papucsvirágom a tavaly és az idén is, de mindig tönkrement, nem maradt meg.

Vicuska írta...

Mutatós és finom!

Éva írta...

Nagyon guszta, finom kis sütemény lehet! Lehet hogy valamikor kipróbálom mert nagyon mutatós is!Azzal a krémmel töltötted meg mint amivel a tetejét díszitetted?

Csiperke írta...

Szokás szerint gyönyörűek a képek, a papucsvirágért pedig egyenesen rajongok!!

Nem vagyok mesterszakács írta...

Tetszik a recepted! Kérlek, nézz be hozzám! :)

Bianka írta...

Csodásak lettek

Adél írta...

M@rti : tedd csak nyugodtan,nem a kép minősége határozza meg a süti finomságát.

Márti: köszönöm

Zsófi: köszi,nekem is tetszik a papucsvirágom:)

Kreatív konyha : én meg cukrászdában nem ettem:)

Bianka: köszi

Csiperke:köszi



alchri: Igen,pavlova vagy habos:)

Anazar: köszi

Éva: nem, a tetején olvasztott csoki van csak


Kati: nekem fél éve van meg,de azóta folyton csupa virág,várom,hogy mikor pihen meg

Vicuska: köszi

Tücsök Bogár írta...

Nagyon szép lett! Egyszer már hagytam megjegyzést, de úgy látszik valamit elbénáztam. :D
Nekem ez a süti az abbahhagyhatatlan kategória. Addig eszem amíg van belőle egyetlen szem is. :)))
Jó érzés, hogy mindenkinek bejön ez a recept, valamit visszaloptam a gyerekkori ízekből a köztudatba. :)))

Adél írta...

TücsökBogár,köszi szépen,ha tőled származik a recept.:)

Névtelen írta...

A krémhez a tejszinhabot,ha ki hült nem kell felverni? Vagy be sűrűsödik annyira,hogy meg lehessen tölteni vele?

Adél írta...

Nem kell felverni! A krém annyira sűrű lesz, h tölteni lehet vele. Fontos, h ne tejcsokoládét hanem min. 55% kakaótartalmú csokoládé legyen használva.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...