Oldalak

2011. június 16.

Néró



Az nlc fórumról van ez a recept,nagyon meg vagyok vele elégedve.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg ráma margarin,18 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor,  1 citrom reszelt héja; a krémhez 10 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín; a tetejére: 7 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése: A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd habosra keverjük a porcukorral. Mikor jó krémes, egyenként beledolgozzuk a  tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, a citromhéjat és legvégén a lisztet. Habzsák segítségével diónyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 10-12 perc alatt, közepes lángon megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd két-két süteményt krémmel összeragasztunk. A megmaradt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekavarjuk az olajat, majd kiskanál segítségével, vékonyan a sütemények tetejére csorgatjuk. 

18 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Épp most végeztem én is a csokidíszítéssel. Képeidet látva fel sem merem majd tenni az enyémeket :-)

    VálaszTörlés
  2. Szép a süti, és a papucsvirág is.
    :)

    VálaszTörlés
  3. Szép a sütemény, a fotók fantasztikusak! Ilyen sütit még senkinél nem ettem, csak cukrászdában....

    VálaszTörlés
  4. Sajnos még mindig nem tudok kommentelni a saját profilommal, így, hogy megnevezem magamat és az URL-t, némi küszködés árán tudok csak ...:((
    Pedig már régen készülök írni Hozzád, hogy egyszerűen csodálatosak, amiket sütsz! A DNK kenyered is csodaszép lett, ez néró is, és minden, ami kikerül a kezeid alól! Minden csodálatom a Tiéd!

    VálaszTörlés
  5. Aleda,szenzációs!Gyerekkoromban ettem utoljára ilyen édességet,biztosan megsütöm valamikor.A maradék fehérjéböl mi készül?Pavlova? :)))

    VálaszTörlés
  6. Micsoda remekmű! Nagyon csinoskák!!
    AnazarKonyhatündér

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek, nem ragozom tovább, nekem is volt papucsvirágom a tavaly és az idén is, de mindig tönkrement, nem maradt meg.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta, finom kis sütemény lehet! Lehet hogy valamikor kipróbálom mert nagyon mutatós is!Azzal a krémmel töltötted meg mint amivel a tetejét díszitetted?

    VálaszTörlés
  9. Szokás szerint gyönyörűek a képek, a papucsvirágért pedig egyenesen rajongok!!

    VálaszTörlés
  10. Tetszik a recepted! Kérlek, nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  11. M@rti : tedd csak nyugodtan,nem a kép minősége határozza meg a süti finomságát.

    Márti: köszönöm

    Zsófi: köszi,nekem is tetszik a papucsvirágom:)

    Kreatív konyha : én meg cukrászdában nem ettem:)

    Bianka: köszi

    Csiperke:köszi



    alchri: Igen,pavlova vagy habos:)

    Anazar: köszi

    Éva: nem, a tetején olvasztott csoki van csak


    Kati: nekem fél éve van meg,de azóta folyton csupa virág,várom,hogy mikor pihen meg

    Vicuska: köszi

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép lett! Egyszer már hagytam megjegyzést, de úgy látszik valamit elbénáztam. :D
    Nekem ez a süti az abbahhagyhatatlan kategória. Addig eszem amíg van belőle egyetlen szem is. :)))
    Jó érzés, hogy mindenkinek bejön ez a recept, valamit visszaloptam a gyerekkori ízekből a köztudatba. :)))

    VálaszTörlés
  13. TücsökBogár,köszi szépen,ha tőled származik a recept.:)

    VálaszTörlés
  14. A krémhez a tejszinhabot,ha ki hült nem kell felverni? Vagy be sűrűsödik annyira,hogy meg lehessen tölteni vele?

    VálaszTörlés
  15. Nem kell felverni! A krém annyira sűrű lesz, h tölteni lehet vele. Fontos, h ne tejcsokoládét hanem min. 55% kakaótartalmú csokoládé legyen használva.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)