Oldalak
▼
2011. június 16.
Néró
Az nlc fórumról van ez a recept,nagyon meg vagyok vele elégedve.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg ráma margarin,18 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja; a krémhez 10 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín; a tetejére: 7 dkg étcsokoládé, 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése: A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd habosra keverjük a porcukorral. Mikor jó krémes, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, a citromhéjat és legvégén a lisztet. Habzsák segítségével diónyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 10-12 perc alatt, közepes lángon megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz. Félrehúzzuk és többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd két-két süteményt krémmel összeragasztunk. A megmaradt csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekavarjuk az olajat, majd kiskanál segítségével, vékonyan a sütemények tetejére csorgatjuk.
Nagyon guszták! Épp most végeztem én is a csokidíszítéssel. Képeidet látva fel sem merem majd tenni az enyémeket :-)
VálaszTörlésNagyon szimpi!
VálaszTörlésSzép a süti, és a papucsvirág is.
VálaszTörlés:)
Szép a sütemény, a fotók fantasztikusak! Ilyen sütit még senkinél nem ettem, csak cukrászdában....
VálaszTörlésSajnos még mindig nem tudok kommentelni a saját profilommal, így, hogy megnevezem magamat és az URL-t, némi küszködés árán tudok csak ...:((
VálaszTörlésPedig már régen készülök írni Hozzád, hogy egyszerűen csodálatosak, amiket sütsz! A DNK kenyered is csodaszép lett, ez néró is, és minden, ami kikerül a kezeid alól! Minden csodálatom a Tiéd!
Aleda,szenzációs!Gyerekkoromban ettem utoljára ilyen édességet,biztosan megsütöm valamikor.A maradék fehérjéböl mi készül?Pavlova? :)))
VálaszTörlésMicsoda remekmű! Nagyon csinoskák!!
VálaszTörlésAnazarKonyhatündér
Nagyon szépek, nem ragozom tovább, nekem is volt papucsvirágom a tavaly és az idén is, de mindig tönkrement, nem maradt meg.
VálaszTörlésMutatós és finom!
VálaszTörlésNagyon guszta, finom kis sütemény lehet! Lehet hogy valamikor kipróbálom mert nagyon mutatós is!Azzal a krémmel töltötted meg mint amivel a tetejét díszitetted?
VálaszTörlésSzokás szerint gyönyörűek a képek, a papucsvirágért pedig egyenesen rajongok!!
VálaszTörlésTetszik a recepted! Kérlek, nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésCsodásak lettek
VálaszTörlésM@rti : tedd csak nyugodtan,nem a kép minősége határozza meg a süti finomságát.
VálaszTörlésMárti: köszönöm
Zsófi: köszi,nekem is tetszik a papucsvirágom:)
Kreatív konyha : én meg cukrászdában nem ettem:)
Bianka: köszi
Csiperke:köszi
alchri: Igen,pavlova vagy habos:)
Anazar: köszi
Éva: nem, a tetején olvasztott csoki van csak
Kati: nekem fél éve van meg,de azóta folyton csupa virág,várom,hogy mikor pihen meg
Vicuska: köszi
Nagyon szép lett! Egyszer már hagytam megjegyzést, de úgy látszik valamit elbénáztam. :D
VálaszTörlésNekem ez a süti az abbahhagyhatatlan kategória. Addig eszem amíg van belőle egyetlen szem is. :)))
Jó érzés, hogy mindenkinek bejön ez a recept, valamit visszaloptam a gyerekkori ízekből a köztudatba. :)))
TücsökBogár,köszi szépen,ha tőled származik a recept.:)
VálaszTörlésA krémhez a tejszinhabot,ha ki hült nem kell felverni? Vagy be sűrűsödik annyira,hogy meg lehessen tölteni vele?
VálaszTörlésNem kell felverni! A krém annyira sűrű lesz, h tölteni lehet vele. Fontos, h ne tejcsokoládét hanem min. 55% kakaótartalmú csokoládé legyen használva.
VálaszTörlés