Hozzávalók:2 fej saláta, szalonna, 2 szál zöld fokhagyma, 1 kanál liszt, só,őrölt pirospaprika, fél l tej, zöld kapor, 2 tojás, tejföl, ecet
A szalonnát kockára vágtam és zsírjára sütöttem,ekkor beletettem az apróra vágott fokhagymát,mikor kissé megpirult rászórtam a kanál lisztet ,kevés őrölt pirospaprikát és beletettem az apróra tépkedett salátát.Addig kavartam,míg összeesett , felöntöttem a fél liter tejjel és 1.5 liter vízzel.Sóval és kevés,apróra vágott zöld kaporral ízesítettem.2 tojásból rántottát sütöttem,apró kockákra felvágtam és mikor megfőtt a saláta ,hozzáadtam a leveshez. Tálaláskor tejföllel és ecettel ízesítettük még.
Köszönöm, nagyon várom!
VálaszTörlésSajnos nem kaptam meg, megkérlek küld át még egyszer, köszönöm..amúgy az email cím jóóó!
VálaszTörlésTényleg jól néz ki. Én nem így készítem, de egyszer így is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésNahát, Anyukám is főzött valami hasonlót! Én soha. De ki fogom próbálni. Köszi!
VálaszTörlésNagyon guszta és biztos nagyon finom is! Édesanyám kedvenc étele volt ha már saláta volt a hűtőbe szinte nem lehetett betenni semmit mert folyamatosan salátaleves volt benne. Nekem nem kedvencem!
VálaszTörlésGyermekkoromat juttatja eszembe
VálaszTörlésHű, de fincsi lehet! Nagyon szeretem a salátát! Ki fogom próbálni, így még nem készítettem! Köszi!
VálaszTörlésSzép munka, jó emlékezető.
VálaszTörlésFizetés előtti napok keservesen elfogyasztott ebédje volt, legtöbbször rántottára sem telt. Utólag elgondolva, szerintem a salátalevelek állaga, és a főtt fokhagyma meleg illata, íze tette élvezhetetlenné.
+t (emlékeztető)
VálaszTörlésMost is nagyon szép a tálalásod, és a fotóid, és én nagyon-nagyon szeretem a salátalevest.
VálaszTörlésLátom mi gyönyörűségeket alkottál, míg én láblógattam az elmúlt két hétben. És ez a leves is, nagggyon étvágygerjesztő!!
VálaszTörlésAnazarKonyhatündér