Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dl. tej, 0.5 dl. joghurt, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só,2 dkg élesztő
Kenéshez: 1 tojás fehérje,kevés tej,magok
A hozzávalókat megdagasztottam, duplájára kelesztettem és 8 részre osztottam.Zsömléket formáztam , fél órát pihentettem majd lekentem és magokkal megszórtam.Előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütöttem.
Nagyon mosolygósra sikeredtek. :)
VálaszTörlésIgen,Alíz,mindegyik mosolygott:)),nem tudom az okát,talán túl soká pihent.De még mindig jobb,mintha lefele biggyesztette volna a száját:)
VálaszTörlésSzépek, guszták, kívánatosak...
VálaszTörlésDe szeretem. Már érzem is az illatát! :)
VálaszTörlésNagyon guszták lettek, szívesen elfogyasztanék most egyet reggelire.
VálaszTörlésGyönyörűek lettek! Kedvem lenne az egyikbe beleharapni. :)
VálaszTörlésNagyon szép formásak,guszták lettek!
VálaszTörlésGyönyörűűű
VálaszTörlésGyönyörűek a képek megint!
VálaszTörlésDe szépek lettek, jobb, mint a bolti :))
VálaszTörlésMegsütöttem. Nagyon szépen köszönöm. Igazán nagyszerű recept.
VálaszTörlésAleda, ezek a zsömlék gyönyörüek!!!!Èn úgy szeretnék már régóta saját zsömlét készíteni, de nincs kedvem a felkelés után "dolgozni"... Szerinted le lehetne a nyersen formázott zsemléket fagyasztani, vagy esetleg egy 10 perces elösütés után??
VálaszTörlésKrisz: Kelt tésztát lehet fagyasztani,de semmiképp sem elősütés után,nyersen formázva pedig nem tudom,mennyire tarja meg a formáját miután kienged.?
VálaszTörlésViszont bedagasztás után,rögtön műanyag tálban lefagyaszthatod ,mikor sütni akarod,3-4 órával azelőtt kiveszed és kelni hagyod,formázod..stb. ...csak hát ezzel már jár egy kis dolog,felkelés után:)
Kedves Aleda! A recepted nagyon jó, a zsemlék finomak, szépek és teljes siker :-) Először szárazélesztővel sütüttem, így nem lett az igazi, de bátorságot kaptam a normál élesztő kipróbálására, amellyel igazán szuper lett a végeredmény.
VálaszTörlés