Oldalak

2011. július 28.

Gomba krémleves






Hozzávalók:40 dkg gomba, 1 krumpli, 1 hagyma, 1/2 l tej, kevés olaj,  1 tojás sárgája,  1 dl tejföl,só ,bors,őrölt pirospaprika

A hagymát apróra vágtam, a gombát vékony szeletekre és kevés olajon megpároltam.Kivettem 4 kanál párolt gombát betétnek a levesbe. Hozzáadtam a felkockázott krumplit,fűszereztem és felöntöttem  1 l vízzel .Mikor megfőtt a krumpli, az egészet leturmixoltam és feltöltöttem a tejjel,hozzáadtam az apróra  vágott petrezselyemlevelet és felforraltam.Mikor kicsit kihűlt, a tojássárgáját kikavartam a tejföllel és a leveshez adtam.Párolt gombaszeletekkel tálaltam.


16 megjegyzés:

  1. Guszta! Szépek az edények!

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ettem gombalevest, de a te változatod nagyon jól hangzik. Gyönyörű a tálalás, nagyon szépek az edénykéid.

    VálaszTörlés
  3. Biztos isteni! És a fotók! Gyönyörűek!!!:) No, meg a készleted!:)

    VálaszTörlés
  4. Jaj de nagyon szépek a tálkáid,meg a tálalás,meg a leves, meg minden így együtt!!!

    VálaszTörlés
  5. Milyen csodás leveses tálak!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki, guszta! Nagyon szépek az edényeid! A leves pedig biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  7. :D már unalmas lesz újra olvasni, de tényleg hangulatos, szép motívumú leveses tálban prezentáltad ezt a finom aromájú gombalevest :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szeretem és micsoda csodás tálkáid vannak

    VálaszTörlés
  9. Micsoda tálalás! Nagyon guszta! Tetszenek a tálkák! Csak nem Korondi?

    VálaszTörlés
  10. Aranyosak vagytok,köszönöm a tálkáim dicséretét.:) Édesanyámtól kaptam őket ajándékba,nem Korondról vette,de kirakodós vásárból valók.

    VálaszTörlés
  11. Szia Aleda!
    Képzeld el, nekem ugyanezek a tálkáim vannak!!! A német anyósomtól örököltem öket!! Hihetetlen, hogy ennyi távolság ellenére neked is ugyanezek a tálkák vannak!! Neked is megvannak a hozzá tartozó barna tányérkák??
    A férjemmel teljesen le vagyunk döbbenve! Mik nincsenek, ugye?? A férjem rögtön megjegyezte, hogy a guszta levesedet ö is eltudná kanalazni!! :-)

    VálaszTörlés
  12. Culinaria Ungaria : Nem,nincsenek tányérkái.Anya mondta,hogy rózsaszín rózsás is volt,de ezt találta szebbnek és ebből vett két darabot.Elég borsós ára volt,de mivel tudta,hogy szeretni fogom,meglepett vele.
    Ez kellemes meglepetés,hogy neked is vannak ilyen tálkáid.Ezek szerint németből származhatnak,nincs semmi felirat rajtuk.

    VálaszTörlés
  13. Amíg élt, addig anyósom sokat utazott apósommal, bejárták egész Európát. A férjem szerint kint vették Romániában a tálkákat. Èn is fotóztam már bennük levest, majd valamikor felteszem, akkor meglátod. Egyébként én anno nagyon rondának találtam öket, de az idövel megszerettem, és ma már nagyon sajnálom, hogy tartottunk meg sokkal többet a régi konyhai dolgokból... De már így is tele van konyha!!! Az enyémen sincs egyébként semmi felirat.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)