Nagyon finom,különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudat,hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi.
Hozzávalók: cukkini(tök) virág, fetasajt, 2 tojás, 4 kanál liszt,tej,só,bors, olaj a sütéshez
A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat,kockára vágott fetasajtot tettem helyére .Szinte magától összefacsarodik a virág.A tojásból,lisztből,fűszerekből és tejből palacsinta sűrűségű masszát készítettem,abba mártogattam a töltött virágokat és forró olajban kisütöttem.Szalvétára vettem ki,hogy a fölösleges olajat visszaszívja.Friss,kerti paradicsommal tálaltam.
Még nem kóstoltam rántott tökvirágot. Itt ez is aranyárban van (mint a cseresznye), 1 db másfél juró :-(
VálaszTörlésMa vettem itt bolzánóban a piacon 10 db 1 euró
TörlésHúú,az igen:(
VálaszTörlésjaj,de szívesen adnék ,nálam csupa virág az egész tök.
Sosem ettem még, de nagyon sokszor hallottam róla!Szívesen kóstolnám!
VálaszTörlésEzekkel az nyári esőkkek, nem csoda, hogy a tök állandóan virágzik.
VálaszTörlésNagyon finom különlegesség! Az idén, még nem készítettem, szinte sajnálom leszedni a virágokat, még...
Nagyon érdekes lehet, de szívesen megkóstolnám !
VálaszTörlésNagyon különleges, én is szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésGyönyörűek a képek, imádom ezeket a színeket. :)
Én sem ettem még, de rendkívül guszta! Nagyon finom lehet így elkészítve. :) Csodálatosak a színek a fotóidon, élmény látni!
VálaszTörlésÒh, nagyon finoman néznek ám ki!!! Èn nem hogy még nem kóstoltam, de még csak nem is láttam élöben tökvirágot!! Itt ilyesmit nem lehet kapni... :-(
VálaszTörlésOlvastam, hogy ha porcukorral megszórod a sütés után, akkor desszertként is finom, pl. egy kis eperöntettel!
Vagy fött rizzsel is lehet a virágokat tölteni, és a sütöben kb. 20 percig készen sütni!
Én is szoktam késziteni rántva ,de nem szoktam sajtot rakni bele . de most már kifogom probálni. mi is szeretjük
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni :)
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon finom lehet!:) És nagyon különleges!:) Még nem kóstoltam, de most belelkesedtem:))
VálaszTörlésNagyon érdekes, még sosem próbáltam :)
VálaszTörlésDe jó, én is ki kell próbáljam, nagyon tetszik.
VálaszTörlésMár több éve kacérkodok ezzel a recepttel, de még mindig elmaradt. Pedig nálam is teljes pompájában virágzik minden tő cukkini.
VálaszTörlésHát ez tényleg zseniális, olyan egyszerűen nagyszerű. Remélem tudok szerezni alapanyagot. Csak az jutott eszembe, vajon jó-e más hasonlóból is? Patiszon, cukkini...bár miért ne?
VálaszTörlésCsodálatos másféle tökvirágból is. Pont most próbáltam ki a sütőtök virágával, és mindenkinek nagyon ízlett.
TörlésItt a hegyek tövében most virágzik a tök, tény, hogy épp jókor olvasom :))
VálaszTörlésOkvetlen kipróbálom, mert még ismeretlen számomra :)
Azt jó tudni, hogy bár akármelyik cukkini virágjából elkészíthető, de van egy kimondottan erre a célra kinemesített fajta az "Il zucchino da fiori"
VálaszTörlésKB másfélszer akkora virága van, mint a hagyományos cukkiniknek.
Már többször hallottam és láttam is (Jamie Oliver készített), de nem kostóltam. Az idén feltétlenül veszek tökmagot és elvetem a kertemben. Izgatottan várom, h. milyen lesz sütve-töltve. Beszámolok majd. Üdv. Klára
VálaszTörlésa cukkinitokvirag regota csinaljuk olaszorszagban! de benne mozzarella darabok es egy kis sardinia beletesszuk! az ugy a legeslegjobb!
VálaszTörlés