Oldalak

2011. július 31.

Rántott tökvirág



Nagyon finom,különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudat,hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi.

Hozzávalók:  cukkini(tök) virág, fetasajt, 2 tojás, 4 kanál liszt,tej,só,bors, olaj a sütéshez

A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat,kockára vágott fetasajtot tettem helyére .Szinte magától összefacsarodik a virág.A tojásból,lisztből,fűszerekből és tejből palacsinta sűrűségű masszát készítettem,abba mártogattam a töltött virágokat és forró olajban kisütöttem.Szalvétára vettem ki,hogy a fölösleges olajat visszaszívja.Friss,kerti paradicsommal tálaltam.



21 megjegyzés:

  1. Még nem kóstoltam rántott tökvirágot. Itt ez is aranyárban van (mint a cseresznye), 1 db másfél juró :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma vettem itt bolzánóban a piacon 10 db 1 euró

      Törlés
  2. Húú,az igen:(
    jaj,de szívesen adnék ,nálam csupa virág az egész tök.

    VálaszTörlés
  3. Sosem ettem még, de nagyon sokszor hallottam róla!Szívesen kóstolnám!

    VálaszTörlés
  4. Ezekkel az nyári esőkkek, nem csoda, hogy a tök állandóan virágzik.
    Nagyon finom különlegesség! Az idén, még nem készítettem, szinte sajnálom leszedni a virágokat, még...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekes lehet, de szívesen megkóstolnám !

    VálaszTörlés
  6. Nagyon különleges, én is szívesen megkóstolnám. :)
    Gyönyörűek a képek, imádom ezeket a színeket. :)

    VálaszTörlés
  7. Én sem ettem még, de rendkívül guszta! Nagyon finom lehet így elkészítve. :) Csodálatosak a színek a fotóidon, élmény látni!

    VálaszTörlés
  8. Òh, nagyon finoman néznek ám ki!!! Èn nem hogy még nem kóstoltam, de még csak nem is láttam élöben tökvirágot!! Itt ilyesmit nem lehet kapni... :-(
    Olvastam, hogy ha porcukorral megszórod a sütés után, akkor desszertként is finom, pl. egy kis eperöntettel!
    Vagy fött rizzsel is lehet a virágokat tölteni, és a sütöben kb. 20 percig készen sütni!

    VálaszTörlés
  9. Én is szoktam késziteni rántva ,de nem szoktam sajtot rakni bele . de most már kifogom probálni. mi is szeretjük

    VálaszTörlés
  10. Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni :)

    VálaszTörlés
  11. Húúú, ez nagyon finom lehet!:) És nagyon különleges!:) Még nem kóstoltam, de most belelkesedtem:))

    VálaszTörlés
  12. Nagyon érdekes, még sosem próbáltam :)

    VálaszTörlés
  13. De jó, én is ki kell próbáljam, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  14. Már több éve kacérkodok ezzel a recepttel, de még mindig elmaradt. Pedig nálam is teljes pompájában virágzik minden tő cukkini.

    VálaszTörlés
  15. Hát ez tényleg zseniális, olyan egyszerűen nagyszerű. Remélem tudok szerezni alapanyagot. Csak az jutott eszembe, vajon jó-e más hasonlóból is? Patiszon, cukkini...bár miért ne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodálatos másféle tökvirágból is. Pont most próbáltam ki a sütőtök virágával, és mindenkinek nagyon ízlett.

      Törlés
  16. Itt a hegyek tövében most virágzik a tök, tény, hogy épp jókor olvasom :))
    Okvetlen kipróbálom, mert még ismeretlen számomra :)

    VálaszTörlés
  17. Azt jó tudni, hogy bár akármelyik cukkini virágjából elkészíthető, de van egy kimondottan erre a célra kinemesített fajta az "Il zucchino da fiori"

    KB másfélszer akkora virága van, mint a hagyományos cukkiniknek.

    VálaszTörlés
  18. Már többször hallottam és láttam is (Jamie Oliver készített), de nem kostóltam. Az idén feltétlenül veszek tökmagot és elvetem a kertemben. Izgatottan várom, h. milyen lesz sütve-töltve. Beszámolok majd. Üdv. Klára

    VálaszTörlés
  19. a cukkinitokvirag regota csinaljuk olaszorszagban! de benne mozzarella darabok es egy kis sardinia beletesszuk! az ugy a legeslegjobb!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)