A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük. Addig a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A kenyeret beáztatjuk, majd kiszorítjuk. A darált húshoz keverjük a hagymát, a kenyeret, a felvert tojást. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. Elkészítjük a besamel mártást, amihez vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk ,majd sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk és prézlivel megszórunk. A brokkolit rózsáira szedjük, sorban egymás mellé fektetjük és a szárukra kanállal galuskákat teszünk a darált húsos masszából. Leöntjük a besamel mártással, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 30 percig sütjük.
Én is készítek rakott brokit, de másképp. Ami a tiedben tényleg ötletes, az nemcsak a ferde rétegezés, hanem, hogy vékonyra hagyod. Mivel sréen fekszenek egymáson, át tudják venni a másik ízét, és vastag bumszlit sem képeznek, amit az ember csak széttrancsíroz. Így megmarad eredeti, gusztusos állapotában és hamarabb kihűl (fontos, ha az ember már éhesen mered a kajára). Ezt a rendszert én is át fogom venni az enyémhez.
Nálunk a brokkoli legtöbbször csak levesbe kerül, vagy néha kirántom néhány karfiol társaságában. De ez a csőben sült változat annyira guszta, és gyönyörű, hogy máris éhes lettem... legközelebb muszáj lesz kipróbálnom!
Nagyon ötletes, gyönyörű, és biztosan nagyon finom is. Így még nem készítettem, de ki fogom próbálni!
VálaszTörlésÉn is készítek rakott brokit, de másképp. Ami a tiedben tényleg ötletes, az nemcsak a ferde rétegezés, hanem, hogy vékonyra hagyod. Mivel sréen fekszenek egymáson, át tudják venni a másik ízét, és vastag bumszlit sem képeznek, amit az ember csak széttrancsíroz. Így megmarad eredeti, gusztusos állapotában és hamarabb kihűl (fontos, ha az ember már éhesen mered a kajára).
VálaszTörlésEzt a rendszert én is át fogom venni az enyémhez.
Isteni! Micsoda színek. A fotóid gyönyörűek, mint mindig.:))))
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Brokkolit még nem készítettem, valahogy az étrendünkből kimaradt eddig.Nagyon finom lehet ahogy elkészítetted!
VálaszTörlésBár nem szeretem a brokkolit, de gyönyörű képeket készítettel
VálaszTörlésEzt ne szeretni? Ilyen bemutatással?
VálaszTörlésVicceltek. Igaz?
Istenien néz ki! Profi munka! Pont.
Jaj de jól néz ki:) Nálunk is gyakran készül brokkolis rakottas étel különböző formában, mert ez a kislányom kedvence.
VálaszTörlésMár sütés előtt is jól nézett ki, hát még megsülve! Nagyon finom lehetett! Szeretem a brokkolit minden formában.
VálaszTörlésMegint szépek a képeid, a kajáról már nem is beszélve!
VálaszTörlésNálunk a brokkoli legtöbbször csak levesbe kerül, vagy néha kirántom néhány karfiol társaságában. De ez a csőben sült változat annyira guszta, és gyönyörű, hogy máris éhes lettem... legközelebb muszáj lesz kipróbálnom!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlés