Hozzávalók: 2 kg erdei málna (szeder) ,1 kg cukor, 1 tasak 2:1 dzsemfix
A málnát gondosan átválogattam,átmostam és szűrőben lecsepegtettem.Főzőedényben felfőztem és hozzáadtam a cukorral elvegyített dzsemfixet,5 percig zubogva főztem.Tiszta,csírátlanított üvegkannákba raktam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Kérek szépen egy-egy üveggellllllll, nyamm
VálaszTörlésKüldöm:)
VálaszTörlésGyönyörű színek
VálaszTörlésAleda kínozól engem ezekkel a szép gyümölcsökkel, hogy nekem miért nincs ilyen ismerősöm aki megajándékozna egy kis szederrel vagy málnával?:-)) Nagyon szépek lettek az üvegben !
VálaszTörlésBianka: Köszönöm
VálaszTörlésÉva: Köszi.Tudod,ez amolyan,"kölcsönkenyérvisszajár" volt,de így is nagyon jól jött és örültem neki.
Csodaszép:) még eredei gyümölcsből nem főztem dzsemet, meg kellen próbálnom. De mindig megesszük nyeresen vagy fagyiba, sütibe kerülnek.
VálaszTörlésNagyon szép, és biztos fincsi is!
VálaszTörlésValami csodaszépek ezek az üvegek, milyen színe van, mi itt erdei gyümölcsöket nem is látunk sajnos:-))))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésSzittya vagyok.
Én is üdvözöllek és szívesen írok ide.
A lekvárhoz.
Ugye nem használsz hozzá tartósítószernek nátrium benzoátot ahogy itt ajánlják?:
http://www.nosalty.hu/recept/dzsem-szederbol
Tudod a nátrium benzoát karcinogén (rákokozó) és azért nyomatják az orrmányosok, hogy haljon a gój!
http://www.naturalnews.com/033726_sodium_benzoate_cancer.html
Mit gondolsz miért nem árulnak az EU boltokban már szalicilt se?
Mert az még nyírfa kéregből készült és természetes ártatlan vetélytársa a nátrium benzoátnak. Hiába no...halnia kell a gójnak! Megy az agenda21.
Ha nem hiszed nézz föl az érge hogy húzzák a halálos rácsokat.
Visszatérve a lekvárra.
Szóval akkor a nátrium benzoátot a lekvárból kihagyod?
Vagy szalicillel zárod le az üveget (2 celofán közé)?