2011. augusztus 9.
Hűsítő almástorta
Hozzávalók: 5 db. alma, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, baracklekvár,fahéj
Piskóta:5 tojás, 10 dkg cukor, 5 evőkanál olaj, 15 dkg liszt,1 citrom reszelt héja, mókás kanál sütőpor, csipet só
Tálalás: tejszínhab, karamell pöttyök, fahéj
A cukrot karamellizáltam és a tortaforma alját és oldalát bevontam vele.Az almát megpucoltam,szeletekre vágtam és a karamellre rendeztem.Itt-ott vajdarabkákat és baracklekvárt tettem rá,majd megszórtam őrölt fahéjjal.
A tojások sárgáját kikavartam az 5 kanál olajjal ,a csipet sóval és a reszelt citrom héjával. A fehérjét kemény habbá vertem a cukorral majd a kettőt összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet. Az almára öntöttem és 30 perc alatt készre sütöttem. 10 percet hagytam állni a tortaformában,majd egy tálcát tettem a tetejére és hirtelen mozdulattal kifordítottam.
Jól lehűtve, tejszínhabbal tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Micsoda kényeztetés!!
Nagyon szép a torta is meg a képek is:) Elfogadnám most a kávém mellé:)
Nagyon szép guszta! Igencsak megkóstolnám tejszínhabbal ezt a sütidet is !
Mennyei élvezet! Először azt hittem, hogy vanília fagyival tálaltad, de tejszínhabbal is kitűnő lehetett!
Gyönyörű a látvány, és gondolom az íze is :)
Micsoda guszta fotók, finom sütemény:-))
Hű, de jól néz ki!
Szeretem az ilyen almás csodákat!
Jaj, de szép és még karamell is!
Aztaa! Nagyon finom lehet! :) Megint ezek a színek, csodaszép fényképek, és az a tányér!!
Nagyon kóstolnivaló kedvem lett:)) Szépek a fotók is!
Anazar: Köszi
Ottis: köszönöm.
Trollanyu: Köszönöm, én is ettem egy szelettel a délutáni kávém után.
Éva: köszönöm, én is kevés tejszínhabban szeretem, a család inkább csak magára eszi.
Illéskrisz: Jó ötlet,fagyival is fincsi lehet,kipróbálom.
Márti.Köszönöm,nagyon finom,szeretem a fahéjas sült almát.
Gesztenye: köszönöm szépen.
Marcsi: Köszi,én is szeretem:)
Nempiskóta: Bizony,karamellel az igazi:)
Csilla:Köszönöm.
Trinity: Köszönöm:)
Megjegyzés küldése