a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl habtejszín, málnalekvár, 30 dkg málna;
a díszítéshez: 2 dl habtejszín, 20 dkg málna, kevés csokidara
A piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törjük, hozzáadjuk a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig verjük, míg egy laza, könnyű krém lesz. Ekkor beleszitáljuk a lisztet és könnyű mozdulatokkal összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük, de ne szárítsuk ki. Tetejét porcukros liszttel kissé beszórjuk és papírral együtt feltekerjük, majd az egészet vizes konyharuhába csavarjuk és úgy hagyjuk kihűlni.
A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk és kissé visszahűtjük. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a fehércsokoládét és a felvert habtejszínt. A piskótalapot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, lekenjük málna dzsemmel majd a krémmel. Kirakjuk málnaszemekkel és feltekerjük. A tekercset papírral finoman összeszorítjuk és jól lehűtjük. Tetejét bevonjuk felvert habtejszínnel, majd málnával és csokidarával díszítjük.
Na azért tudod milyen vagy! Pont ilyet akartam csinálni (többek közt)a jövő héten, csak eperrel. Ilyen vékony piskótás,nagyeperkrémest, eperdarabokkal!)) Tiszta Forma1
Úristen Aleda, ez valami gyönyörű, biztos nagyon finom lett, és a fényképezésed szuper, ezt már akartam régóta írni, hogy csodaszépek a képeid, nagyon művészi mindegyik, jó ízlésed és érzéked van hozzá:-))))
Ugye nem használsz hozzá tartósítószernek nátrium benzoátot ahogy itt ajánlják?: http://www.nosalty.hu/recept/dzsem-szederbol
Tudod a nátrium benzoát karcinogén (rákokozó) és azért nyomatják az orrmányosok, hogy haljon a gój! http://www.naturalnews.com/033726_sodium_benzoate_cancer.html
Mit gondolsz miért nem árulnak az EU boltokban már szalicint se? Mert az még nyírfa kéregből készült és természetes vetélytársa a nátrium benzoátnak. Hiába no...halnia kell a gójnak! Megy az agenda21. Szóval akkor a nátrium benzoátot a lekvárból kihagyod? Vagy szalicillel zárod le az üveget (2 celofán közé)?
Na azért tudod milyen vagy! Pont ilyet akartam csinálni (többek közt)a jövő héten, csak eperrel. Ilyen vékony piskótás,nagyeperkrémest, eperdarabokkal!)) Tiszta Forma1
VálaszTörlésOMG, Aleda! Itt nyalogatom a monitort!!
VálaszTörlésHű, ez gyönyörű lett! Kevés piskóta-sok krém, pont ahogy szeretem! Ennék belőle egy (két-három) szeletet...
VálaszTörlésHabos, könnyű, gyönyörű!! :)
VálaszTörlésFantasztikusan szép lett.
VálaszTörlésAnnyira tetszenek rajta a málnapöttyök! :D
Hú, nagyon szép és guszta lett!
VálaszTörlésAzt a mindenit, ez csodaklassz lett:) Elismerésem:) Már neisemlítsem a fantasztikus fotókat!!!!
VálaszTörlésGyönyörű! az íze is biztos finom. Valld be őszintén! Fotós vagy?
VálaszTörlésTeakert: Azért csinálhatsz te is pont ilyet,nem haragszom meg:))
VálaszTörlésAnazar: legalább fényes lesz:)
Csiperke: kettő még maradt,szívesen szolgálom:)
Csilla:Köszi
DebiGabi: köszi.Nekem is pont a pöttyök tetszenek rajta.
Flóra: Köszönöm.
Trollanyu:Köszi.
Márti:Őszintén bevallom: nem vagyok:)de köszi,kedves vagy.
Hókirálynő!!! :)
VálaszTörlésÚristen Aleda, ez valami gyönyörű, biztos nagyon finom lett, és a fényképezésed szuper, ezt már akartam régóta írni, hogy csodaszépek a képeid, nagyon művészi mindegyik, jó ízlésed és érzéked van hozzá:-))))
VálaszTörlésVicuska: :)az,meleg nyárban:)
VálaszTörlésAnikó:Köszönöm.Nagyon finom lett,imádom a málnát,könnyű krémben.
Nagyon jól néz ki, guszta! Igen megkívántam, málna nagyon finom lehet benne!:-))
VálaszTörlésAleda, nagyon ügyes vagy, nagyon jól néz ki ez a málnás csoda! :)
VálaszTörlésNagyon szép, és a fotók, hát gyönyörűek!
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Gyönyörű
VálaszTörlésNagyon guszta...szivesen meg kóstolnám...:)
VálaszTörlésUgye nem használsz hozzá tartósítószernek nátrium benzoátot ahogy itt ajánlják?:
VálaszTörléshttp://www.nosalty.hu/recept/dzsem-szederbol
Tudod a nátrium benzoát karcinogén (rákokozó) és azért nyomatják az orrmányosok, hogy haljon a gój!
http://www.naturalnews.com/033726_sodium_benzoate_cancer.html
Mit gondolsz miért nem árulnak az EU boltokban már szalicint se?
Mert az még nyírfa kéregből készült és természetes vetélytársa a nátrium benzoátnak. Hiába no...halnia kell a gójnak! Megy az agenda21.
Szóval akkor a nátrium benzoátot a lekvárból kihagyod?
Vagy szalicillel zárod le az üveget (2 celofán közé)?