2011. augusztus 2.
Ordás palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2 deci tej, 2 deci szódavíz (vagy amennyit felvesz).
Ordás krémhez: 1/2 kg orda, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 vanília cukor, kevés reszelt citromhéj, ízlés szerint zöld kapor
Palacsinta tésztát készítettem a hozzávalókból és külön-külön megsütöttem . A krémhez 2 tojás sárgáját kikavartam a vaníliás cukorral és a cukorral,hozzákevertem az ordát, a citromhéjat és az apróra vágott kaport.A palacsintákat lekentem a krémmel,feltekertem és kettőbe vágva tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Hát ez is gyönyörűséges, bár nekem kicsit furcsa az édes túróhoz a kapor.
Nagyon szép, guszta a palacsintád!
Fenséges lehet, nagyon tetszik:) Meg kell kóstolnom egyszer az ordát.A fotóid gasztromagazinban is megállnák a helyüket.
Maria: Itt nálunk az ordát,édesen és sósan is kaporral ízesítik,nekünk ez természetes.
Éva: köszi
Trollanyu: Köszi.Biztos szeretnéd az ízét,nagyon finom.
Köszönöm a dicséretet,de én meg sok blogon olyan fotókat látok,hogy csak ámulok,az enyémek utol nem érik soha.
Ha palacsinta, nálunk is ez az első számú kedvenc! Kapor nélkül, szerintem nem is az igazi.
Az egyik kedvencem, és még nem is ettem a nyáron, anyum készitett, de épp akkor nem voltam otthon. Ismét nagyon szépek a tányéraid, a kis tálkád, nagyon jó izlésed van.
gyönyörűséges!
Persze, ahány ház, annyi szokás. Biztosan így is nagyon finom!! Teljesen egyetértek Trollanyuval, a fotóiddal kapcsolatban, mindig csodálatosak!!
Kedvencem!!!
Húú, de beleharapnék! :)
Biztos nagyon finom!
A tányérka csodaszép!
A fényképeid pedig gyönyörűek!! (mint mindig) :)
Nagyon finom! Remélem jövőre én is meg fogom kóstolni Erdélyben az ordát :) Bár ritkán, de szoktam sütni kapros túrós pitét, amit én nagyon szeretek, de a gyerekeim nem tudják elfogadni ezt a párosítást!
Anyum szerette nagyon. Guszta képek
Megjegyzés küldése