2011. augusztus 1.
Ribiszkés baracklekvár
A ribiszkés baracklekvárnak nagyon különleges aromája van és nem utolsó sorban gyönyörű tüzes napfény színe. Most igazából egyik sem sikerült nekem,ezt a lekvárt elsiettem,futtában csináltam,mert miután megvettem a hozzávalókat tudtam meg,hogy el kell utaznom, és hétvégére nem mertem a hűtőben tárolni,de lehet jobb lett volna. 2 kg. barackhoz tavaly fél kiló ribiszkét tettem,most 1 kg -ot vettem , fél kg-ot muffinnak szánva,de mivel időm nem volt rá,úgy döntöttem,hogy az egész kg-ot beleteszem.Rossz döntés volt, nagyon elpirosította a színét ,ráadásul sietve , túl nagy lyukú szitán passzíroztam át,elég sok ribiszke mag került bele..szóval kinézetre nem tetszik a végeredmény :( Izre azért nem kivetni való,biztos el fog kelni a télen.
9 db. 3,7 dl-es üvegkanna lett ebből az adagból.
Hozzávalók: 2 kg sárga barack, fél kg. ribiszke( nálam most 1 kg ), 1 kg cukor
A barackokat megmostam,forró vízbe tettem egy percre,majd héját lehúztam és kimagoztam.Kb. fél órát főztem, többször megkavarva.Addig a ribiszkét megmostam, 20 dkg cukorral zubogva főztem 15 percig,majd szűrőn átpasszíroztam és a barackhoz kavartam .Mikor együtt újból felforrt,hozzáadtam a 80 dkg cukrot és újabb 20 percig főztem. Forró üvegkannákba tettem ,lezártam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A képen a ribiszkés baracklekvár és a Sárga-barack-dzsem-fozes-nelkul látható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Ilyet én is szoktam főzni, bár az idén elmaradt. Nagyon kellemesnek tartom együtt a két ízt, bár én is ribizkéből kevesebbet teszek bele.
Nagyon szépek ezek a lekvárok és igen finomak lehetnek.Mind a két gyümölcsnek igen finom az illata is és az íze is!
Mindkét gyümölcsöt nagyon szeretem, de így, lekvárnak összepárosítva nem ettem. Csak jó lehet a végeredmény!
Ki fogom próbálni!
Marcsi
Csodás színeik vannak
Megjegyzés küldése