A recept Poly : Egyszeű és finom blogjáról van, semmit nem változtattam rajta..Az ő szavaival élve: "A teteje ropogós, a belseje krémes, kell ennél jobb? :)"
Köszönöm Poly!
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2,5 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 3 dl tej,15 dkg sajt,só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa
A karfiolt rózsáira szedtem és forró vízbe téve roppanósra főztem.Egy tálat kivajaztam, zsemlemorzsával beszórtam és beletettem a karfiol rózsákat.
A besamel mártáshoz 2,5 dkg vajat felolvasztottam, amihez 2,5 dkg lisztet kavartam és világos rántást készítettem . Kicsit hűlni hagytam és csomómentesre kavartam a tejjel majd a tűzre visszatéve sűrű szósszá főztem. Levéve a tűzről borsal,szerecsendióval és egy kevés sóval fűszerezem.Kicsit hűlni hagytam a mártást majd két egész tojást egyesével belekevertem.
A mártást, a karfiolra öntöttem, majd megszórtam egy kevés zsemlemorzsával és jó vastagon reszelt sajttal.
35 perc alatt forró sütőben sütöttem.
16 megjegyzés:
Nagyon guszta lett! Szeretjük mi is, nem teljesen így készítem de hasonlóan!:-)
Kérek szépen egy jó nagy szeletet!
Milyen csodás villa!!
Egyik kedvenc zöldségem a karfiol, milyen könnyed vacsora! :) Tényleg szép az a villa!
Guszta lett!
Éva: én sem így készítettem eddig,hanem tojás nélkül a besamelt,de így valóban sokkal krémesebb.:)
Anazar: Jó nagyot vágtam ám:D
Köszi,én is imádom ezt a villát.
Vicuska: Köszönöm,egyetértek:)
Kreativ konyha:Köszönöm.
Nagyon guszta lett, én is nagyon szeretem a csőben sült karfiolt. Szépek a képek, mint mindig.
Én is szoktam sütni, nagyon szeretem párolt rizzsel... Csodaszép a villád is!! Én a múltkor találtam egy ósdi darabot a régiségpiacon.
Ahogy mondod, nem is kell ennél több, nagyon guszta.
Gyönyörű képek.
Ma nagyon finom ebédetek volt!
Hozzád nem csak a jó receptekért, de a gyönyörű fotóidért is érdemes jönni!
Egyetértek az előttem szólóhoz, minden receptedet megkivánja az ember, és a fotóid csuda szépek!!!!!! Jó ötlet, hétvégére a rakott karfiol:):):)
Micsoda szép villa! Persze az étel is nagyon finom, ismerem! Szeretem, de a család többi tagja sajnos nem, úgyhogy ritkán készül. :(
Meghívsz egy tányérra?
Nagyon guszta. :)))
Köszönöm lányok.
Illéskrisz: Az enyém is onnan van:)Kár,hogy ilyenekből csak egyet egyet lehet kapni:(
Barbi: Meg ám:)
Szia Aleda!
Kb. két éve nem csináltam karfiolt, mert a párom nem rajong érte, de most eszembe jutott, hogy úgy ennék már és mivel éppen karfiolos recept volt nálad, abból visszataláltam erre a bejegyzésre is. Én a rakott karfiolt úgy szoktam, hogy fekete-erdei sonka darabkákat is teszek közé és rántás helyett sajtszószt öntök rá/közé. Felül sajt és közé sok bors. üdv
Megjegyzés küldése