Oldalak

2011. szeptember 15.

Csőben sült karfiol


A recept Poly : Egyszeű és finom  blogjáról  van, semmit nem változtattam rajta..Az ő szavaival élve: "A teteje ropogós, a belseje krémes, kell ennél jobb? :)"
Köszönöm Poly!

Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2,5 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 3 dl tej,15 dkg sajt,só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa

A karfiolt rózsáira szedtem és forró vízbe téve roppanósra főztem.Egy tálat kivajaztam,  zsemlemorzsával beszórtam és beletettem  a karfiol rózsákat.
A besamel mártáshoz 2,5 dkg vajat felolvasztottam, amihez 2,5 dkg lisztet kavartam és világos rántást készítettem . Kicsit   hűlni hagytam  és csomómentesre kavartam a tejjel majd a tűzre visszatéve sűrű szósszá főztem.  Levéve a tűzről borsal,szerecsendióval és egy kevés sóval fűszerezem.Kicsit hűlni hagytam a mártást majd  két egész tojást egyesével belekevertem.
A mártást, a karfiolra öntöttem, majd megszórtam egy kevés zsemlemorzsával és jó vastagon reszelt sajttal.
35 perc alatt forró sütőben sütöttem.

16 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Szeretjük mi is, nem teljesen így készítem de hasonlóan!:-)

    VálaszTörlés
  2. Kérek szépen egy jó nagy szeletet!
    Milyen csodás villa!!

    VálaszTörlés
  3. Egyik kedvenc zöldségem a karfiol, milyen könnyed vacsora! :) Tényleg szép az a villa!

    VálaszTörlés
  4. Éva: én sem így készítettem eddig,hanem tojás nélkül a besamelt,de így valóban sokkal krémesebb.:)

    Anazar: Jó nagyot vágtam ám:D
    Köszi,én is imádom ezt a villát.

    Vicuska: Köszönöm,egyetértek:)

    Kreativ konyha:Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett, én is nagyon szeretem a csőben sült karfiolt. Szépek a képek, mint mindig.

    VálaszTörlés
  6. Én is szoktam sütni, nagyon szeretem párolt rizzsel... Csodaszép a villád is!! Én a múltkor találtam egy ósdi darabot a régiségpiacon.

    VálaszTörlés
  7. Ahogy mondod, nem is kell ennél több, nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  8. Hozzád nem csak a jó receptekért, de a gyönyörű fotóidért is érdemes jönni!

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek az előttem szólóhoz, minden receptedet megkivánja az ember, és a fotóid csuda szépek!!!!!! Jó ötlet, hétvégére a rakott karfiol:):):)

    VálaszTörlés
  10. Micsoda szép villa! Persze az étel is nagyon finom, ismerem! Szeretem, de a család többi tagja sajnos nem, úgyhogy ritkán készül. :(
    Meghívsz egy tányérra?

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm lányok.

    Illéskrisz: Az enyém is onnan van:)Kár,hogy ilyenekből csak egyet egyet lehet kapni:(

    Barbi: Meg ám:)

    VálaszTörlés
  12. Szia Aleda!

    Kb. két éve nem csináltam karfiolt, mert a párom nem rajong érte, de most eszembe jutott, hogy úgy ennék már és mivel éppen karfiolos recept volt nálad, abból visszataláltam erre a bejegyzésre is. Én a rakott karfiolt úgy szoktam, hogy fekete-erdei sonka darabkákat is teszek közé és rántás helyett sajtszószt öntök rá/közé. Felül sajt és közé sok bors. üdv

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)